Nougatkääretorttu

Nougatkääretorttu

30. 04. 2022
Herkullisen nougatkääretortun salaisuus on mehevässä kekseistä leivotussa pohjassa. Täytteenä on reilusti noougatvaahtoa.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa.

Ihana kääretorttu kätkee tällä kertaa sisäänsä herkullisen nougat-täytteen. Täytteen lisäksi nougatia löytyy myös pohjasta, sillä perunajauhojen puuttuessa päätin alkaa testailemaan hieman erilaista kääretorttupohjaa. Jauhoin Kantolan ihania Nougat ballerinoja hienoksi jauheeksi ja lisäsin joukkoon vähän vehnäjauhoa ja kaakaota (jauhoja on hyvä lisätä, jotta muru pysyy irtonaisena).

Pohjasta tuli aivan ihana, keksit toivat siihen hieman rasvaa, jolloin rakenteesta tuli tavallista kääretorttupohjaa mehevämpi ja maukkaampi.

Täytteeseen lisäsin sekä keksimurskaa, että hasselpähkinäsuklaalevitettä korostamaan nougatin makua. Täyte toimi huippuhyvin mehevän pohjan kanssa ja kaiken kaikkiaan tästä tuli heittämällä yksi lempikääretortuistani ja ilolla otan tämän koristamaan vappupöytää. Koristeeksi päätin laittaa vielä tietenkin täytteen sisältämiä keksejä (jotta heti arvaa kääretortun maun). Lisäsin päälle myös lemppareitani, eli maapähkinämöhkiksiä, jota tosin ei kovin montaa koristeluun riittänyt.

nougatkääretorttu
nougatkääretorttu

Nougatkääretorttu

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 1 pkt Kantolan Ballerina Nougat-keksejä (osa täytteeseen)
  • 4 kananmunaa
  • 1¼ dl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g voita
  • 1½ dl tomusokeria
  • 200 g maustamatontatuorejuustoa
  • 1½ dl hasselpähkinä-suklaalevitettä

Koristelu

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Kantolan Nougat ballerina-keksejä
  • Kantolan Möhkis maapähkinä -keksejä
  • Pandan lakumix toffee -makeisia

 

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Murskaa Ballerina Nougat- keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi esim. blenderissä.

Vatkaa kananmunat ja sokeri erittäin kuohkeaksi ja paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita 1 dl keksijauhetta (loput käytetään täytteeseen), leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe yhteen. Kääntele kuivat aineet pienissä erissä kevyesti munavaahtoon, älä vatkaa ja vältä liikaa sekoittamista, ettei vaahto lässähdä. levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä hetki rullattuna.

Täyte

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Sekoita tuorejuusto ja hasselpähkinälevite yhteen ja vatkaa voivaahtoon. Kääntele joukkoon pohjasta jäljelle jäänyt keksimurska. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri pohja tiukaksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa noin puolen tunnin ajan.

Koristelu

Koristele kääretorttu kermavaahtopursotuksin, keksein ja makeisin.

nougatkääretorttu
nougatkääretorttu

Yhteistyössä

Kategoriat

Kahvikakut Vappu Yhteistyö

Avainsanat

kääretorttu

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia