Mokka-mallaskääretorttu

Mokka-mallaskääretorttu

13. 06. 2024
Maltainen suklaapohja on loistava pari pehmeälle mokkatäytteelle. Tässä kääretortussa riittää makua ja luonnetta!

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Laihian maltaan kanssa.

Mitäpä jos leipoisitkin juhannuspöytään tänä vuonna perinteisen mansikkakakun sijaan jotain ihan uutta? Tämä mansikoilla koristeltu maltainen mokkakääretorttu on aivan täydellinen juhannusherkku. Kääretortun jujuna on upean maltainen maku, joka korostaa upeasti sekä suklaan että kahvin aromeita.

Halusin tuoda kääretorttuun reilusti maltaisuutta, joten lisäsin sitä sekä pohjaan, että täytteeseen. Pohja säilyy mehevänä Tuoppi mämmi- ja leipämaltaiden ansioista ja täytteessä yllättää Tuoppi kotikaljauute, joka antaa koko leivonnaiselle aivan uudenlaisen syvyyden. 

Meillä kääretorttu sai kiitosta sekä aikuisilta että lapsilta, kannattaa siis ehdottomasti kokeilla.

mokkakääretorttu
mokka-mallaskääretorttu

Mokka-mallaskääretorttu

15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • + 3 rkl sokeria

Täyte

  • 150 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3½ dl tomusokeria
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 1 rkl kuumaa vettä
  • 1 pss Tuoppi kotikaljauutetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Koristelu

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g mansikoita

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. 

Vatkaa kananmunat ja sokerit paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, maltaat, kaakao ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon samalla kevyesti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia.

Levitä puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa paistettu pohja sokerin päälle. Poista nyt ylempi leivinpaperi ja kääri pohja alemman paperin kanssa rullalle jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Liuota kahvi kuumaan veteen ja vatkaa täytteeseen yhdessä kotikaljauutteen kanssa.

Rullaa pohja auki ja levitä päälle täyte. Sirottele päälle kaakaojauhe ja rullaa tiukaksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa hetki ennen koristelua.

Viimeistele kääretorttu vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

mokka-mallaskääretorttu
mokka-mallaskääretorttu

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia