Snickers-kääretorttu

Snickers-kääretorttu

17. 07. 2020
Snickers-kääretorttu ottaa makuihinsa innoituksen klassikkosuklaapatukalta. Kinuskikuorrute kätkee alleen suklaapohjan ja pähkinäisen täytteen.

Snickers on yksi kaikkien aikojen suosikkisuklaapatukoistani (se tulee hetki DaCapon ja Susun jälkeen). Siinä on juuri sopiva yhdistelmä makeaa ja suolaista ja koostumus on ihanan rouheinen, sitkeä ja silti suussa sulava. Vuosien varrella tuo herkullinen makuyhdistelmä pähkinää, kinuskia ja suklaata on innoittanut moneenkin herkkuun, jota löytyy sekä Makeaa-kirjoista että blogista. Esimerkiksi tämä snickers-brownie on yksi suosikkibrownieistani.

Tällä kertaa halusin yhdistää nuo maut kääretorttuun, sillä viimeaikoina olen innostunut jotenkin suuresti kääretorttujen leipomisesta. Pähkinäinen täyte sopi aivan ihanasti muuten makeaan kääretorttuun ja teki siitä juuri samanlailla tasapainoisen kuin snickers-suklaa. Kerros kinuskia tuo lisää makeutta ja päälle pursotettu kermavaahto tuo leivonnaiseen sen kaipaamaa ilmavuutta ja raikkautta.

Jäitkö kaipaamaan lisää? Kannattaa kurkata myös nämä snickers-aiheiset reseptit.

Snickers-kaaretorttu
Snickers-kääretorttu

Snickers-kääretorttu

15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso G

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1¼ dl sokeria + 2 rkl sokeroimiseen paiston jälkeen
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2½ dl tomusokeria
  • 50 g voita
  • 125 g maapähkinävoita
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrute

  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl tomusokeria

Koristelu

  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ tl vaniljatahnaa
  • 1 rkl sokeria
  • snickersiä
  • suklaamakeisia ja keksejä
  • suolattuja maapähkinöitä

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.

Täyte

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää maapähkinävoi ja vaniljatahna ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele joukkoon tuorejuusto. Rullaa pohja auki ja levitä sille täyte. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Kuorrute

Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Kaada kuorrute kääretortun päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen koristelua.

Koristelu

Vaahdota kerma, vaniljatahna ja sokeri. Pursota vaahto kinuskikuorrutteen päälle. Viimeistele snickerspaloilla, kekseillä ja pähkinöillä.

Kategoriat

Kahvikakut Muut

Avainsanat

pähkinä suklaa

Kommentit(8)

  
  • Kirsi sanoo:

    Mitä tuo tomusokerin vatkaaminen kuorrutteeseen käytännössä tarkoittaa?

    • Heippa Kirsi! Se tarkoittaa lähinnä sitä, että saa sekoittaa ihan kunnolla, ei tarvitse varovasti sekoitella. Itse teen tuon yleensä käsivispilällä vatkaten, ettei tomusokerista jää paakkuja.

  • Elisa sanoo:

    Kuinka kauan tämä säilyy hyvänä? Ts. Kuinka aiemmin voisi valmistella tarjottavaksi? Voikohan tämän pakastaa jos ei aiemmin pysty?

    • Hei Elisa! Tämä sopii hyvin jo edellisenä päivänä valmistettavaksi. Kääretorttu sopii myös pakastettavaksi, parhaiten ilman kuorrutetta, mutta ei tuo kuorrutekkaan pahasti kärsi pakkasessa.

  • Paula sanoo:

    Olipa herkkua!

  • Marjatorttu sanoo:

    Voiko vaniljatahnan korvata jollain?

    • Voit korvata tahnan halutessasi vaniljasokerilla tai -aromilla, maku ei sokerissa ole ihan yhtä voimakkaan vaniljainen, mutta toimii kyllä.

Samankaltaisia kirjoituksia