Snickers-brownie

26. 02. 2019
Pehmeää nougatia, kinuskia, pähkinöitä ja suklaata. Näiden makujen yhdistelmä ei turhaan ole klassikko. Vielä täydellisemmän muodon tämä rakastettu suklaapatukka saa browniena.

Blogissa on ollut hieman hiljaista pari viikkoa, mutta voisin luvata, että tämä päivitys hyvittäisi vähän pidemmänkin tauon. Töiden saralla on ollut todella paljon kiireitä ja innolla odotan, että pääsen taas väläyttelemään alkuvuoden yhteistöitä blogissakin. Olen päässyt tekemään aivan ihania juttuja, joita tulen täälläkin esittelemään enemmän ihan lähiviikkoina. Myös tuoreimmasta Leivotaan-lehdestä löytyy taas monta herkullista reseptiä, mm. suunnittelemiani pääsiäiseen sopivia rahkaherkkuja ja aivan käsittämätön ihana mämmipiirakka (epäilijöidenkin kannattaa testata).

Mutta nyt saan esitellä teille yhden pitkään mielessäni hautuneen reseptin, jonka toteuttamiseen löysin viimein aikaa. Olen siis suunnitellut tätä ainakin viimeiset kaksi kuukautta ja jotakuinkin hypin innosta (no okei, kuolasin innosta) päästessäni viimein testaamaan tätä. Eli saanen esitellä Makeaa-brownieperheen uusin jäsen: Snickers-brownie!

Tämä herkku sisältää siis mehevää brownie-pohjaa, jonka päällä on kerros superhelposti toteutettua maapähkinänougatia ja suolapähkinöitä. Koko komeuden kruunaa paksu kerros makeaa kinuskia ja tietenkin suklaata. Olen siis toden teolla suunnitellut tätä pitkään ja minulla oli monia eri toteutusvaihtoehtoja. Päädyin kuitenkin aluksi tekemään tämän mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta leipomiseen kuluisi vähemmän aikaa ja vähemmänkin leipovilla epäonnistumisen todennäköisyys olisi hyvin pieni. Yksinkertaisuuden avain on raaka-aineet, joilla oiotaan monta mutkaa. Esimerkiksi nougat tehdään tällä kertaa valmiista marshmallow fluffista, joka toimi tähän tarkoitukseen oikein mainiosti. Fluffin saatavuus voi tosin välillä olla ongelma, itse löysin sitä citymarketin jenkkihyllystä. Jos tuota fluffia ei saa mistään käsiinsä, sitä voi tehdä helposti myös itse. Täältä löydät helpon ohjeen kotitekoiseen fluffiin. Kinuskinkaan kanssa en jaksanut hifistellä, vaan keitin sen perinteisellä kuohukerman ja fariinisokerin yhdistelmällä.

Kaikkine oikasuineenkin tämä resepti oli juuri sitä mitä toivoin. Herkullista makean ja suolaisen yhdistelmää. Ihanaa nougata ja paahdettuja pähkinöitä. Tämä löysi kyllä tiensä perheen ja ystävien sydämeen ja meni brownielistalla ehdottomasti sinne kärkikahinoihin.

Snickers-brownie

24 annosta / yli 60 min / keskitaso G

Ainesosat

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja (tai 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Nougat-täyte

  • 1 prk (213 g) Marshmallow fluffia
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 3 dl suolattuja, paahdettuja maapähkinöitä

Kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria

Kuorrute

  • 200 g maitosuklaata

Ohjeet

Pohja

Vuoraa noin 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola yhteen ja lisää taikinaan.  Levitä taikina vuokaan. Paista noin 20-25 minuuttia, älä paistaa pohjaa liian kypsäksi, jotta browniemainen rakenne säilyy. Anna jäähtyä kunnolla.

Täyte

Kääntele maapähkinävoi Marshmallow fluffin joukkoon. Levitä vaahto browniepohjan päälle. Ripottele pinnalle suolapähkinät.

Kinuski

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5-10 minuuttia tai kunnes kylmään vesilasiin pudotettu pisara jähmettyy palloksi mukin pohjalle. Jäähdytä kinuskia hetken ja levitä sitten pähkinöiden päälle. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Kuorrute

Sulata suklaa ja levitä se kinuskikerroksen päälle. Anna jähmettyä kylmässä, kunnes suklaa on asettunut. Leikkaa paloiksi hieman lämmitetyllä veitsellä, jotta suklaa ei murene.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

brownie kinuski pähkinät suklaa

Kommentit(8)

  • Ilona sanoo:

    Moi! onnistuuko jos tekee kaksinkertaisena uunipellille?

  • Hyde sanoo:

    Mikäli tekee tuon marshmalllow fluffin itse linkin ohjeesta, niin onko siinä tuo yksi purkillinen 213g. Innolla odotan että pääsen tuota viikonlopuksi leipomaan 🙂

    • Liisa sanoo:

      Moi Hyde! itsetehtynä fluffin määrä on ehkä hiukan suurempi. Ihan millilleen se ei ole, mutta kannattaa vähän mittailla. Fluffia tehdessä kannattaa huomioida, että tomusokeria lisätessä fluffia ei saa enää vatkata kovaa, muuten se löystyy. Eli ensin vatkaus ja sitten ohjeen mukaan vain sekoitat tomusokerin joukkoon.

  • MomomaumAu sanoo:

    Kuulostaa uskomattoman herkulliselta! PaKko päästä kokeilemaan jo ensi viikonloppuna blogisI reseptit eIvät ole vielä koskaan pettäneet, Eikä tämä mitenkään voi olla poikkeus!

    • Liisa sanoo:

      Voi kiitos! Tämä oli kyllä huippuhyvää, mietin jo milloin ehdin tehdä uuden satsin.

  • Annukka sanoo:

    Apua! Mitä on TUO marshmallow FLUFF ja mistä sitä saa? Tätä olis kyllä niin pakko päästä tekemään!! niin herkullisia ohjeita löytyy täältä aina!

    • Liisa sanoo:

      Moi Annukka! Marshmallow fluff on vaahtokarkkilevitettä, jota jenkeissä käytetään paljon. Sitä löytyy yleensä ainakin citymarkettien jenkkihyllystä, mutta jos et saa sitä käsiisi ylempänä blogitekstissä on linkki kotitekoiseen fluffiin. Sen tekeminen on helppoa, tässä halusin vaan oikoa sen mutkan ja käyttää tällä kertaa valmista.

Samankaltaisia kirjoituksia