Marshmallow fluff

Marshmallow fluff

23. 06. 2012
Olin luvannut leipoa suklaa whoopie pieta, mutta kaupasta ei löytynytkään marshmallow fluffia. Netistä löytyi muutamia ohjeita tuohon vaahtokarkkilevitteeseen, joten päätin kokeilla. Oikeissa ohjeissa käytetään ilmeisesti maissisiirappia, mutta kun senkin saanti on täällä hankalaa, niin päädyin kokeilemaan ihan tavallista vaaleaa siirappia. Hyvin toimi, ainakin meidän perheen makuun.

Whoopie pie koostuu pehmeästä pohjasta ja makeasta täytteestä, onkin sanottu, että leivos on saanut alkunsa, kun äidit tekivät lapsilleen pieniä kakkusia ylijääneestä suklaakakkutaikinasta ja kakunkuorrutteesta. Tähän käy siis hyvin oma lempisuklaakakkutaikina, kunhan se vaan on tarpeeksi paksua, että lusikalla saa tehtyä siitä sopivia kekoja.

Tässä kuitenkin ohje kotikutoiseen vaahtokarkkimassaan

Marsmallow fluff:

2 munanvalkuaista

1,5 dl vaaleaa siirappia

1/2 tl suolaa

1,5 dl tomusokeria

1/2 tl vaniljaesanssia

Vatkaa munat, suola ja siirappi kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sihdattu tomusokeri. Mausta vaniljalla. Säilyy jääkaapissa noin viikon.

Kategoriat

Muut

Kommentit(1)

  
  • Canelia sanoo:

    Haa, iso kiitos vinkistä – tätä täytyy ehdottomasti kokeilla joskus! Eipä ollut itselleni tullut mieleenkään, että fluffia pystyisi tehtailemaan kotona, jos ei satu kaupasta löytymään valmista. Oppia ikä kaikki… : )

Samankaltaisia kirjoituksia