Oopperakääretorttu

Oopperakääretorttu

23. 03. 2022
Kahvin ja suklaan yhdistelmä on aina yhtä herkullinen. Tumma suklaa toimii loistavasti samettisen mokkakreemin kanssa.

Vuosia sitten tein Koko Suomi leipoo -kisassa oopperakakkua. Tämä kakku oli kisan aikana ehkä se leivonnainen, josta olin eniten ylpeä. Kakussa oli useampi haastavampi komponentti ja telttailmaston ja hajoavien laitteiden kanssa sen kasaan saaminen oli ponnistus. Kakku kuitenkin onnistui ja sai paljon kehuja. Kakusta muodostui yksi perheemme suosikeista ja sitä on silloin tällöin tullut tehtyä uudestaan. Nyt halusin kehitellä kakun makuihin pohjautuvan, mutta selvästi yksinkertaisemman version.

Olin jo miettinyt valmiiksi erään kääretorttureseptin, mutta nyt oopperakakunhimo vei voiton ja päätin yhdistää nämä kaksi asiaa. Tässä siis kohtuullisen helposti valmistuvaa oopperakakkua kääretortun muodossa.

oopperakääretorttu
oopperakääretorttu

Oopperakääretorttu

15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso G

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1¼ dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • sokeria rullaamiseen

Kostutus

  • 1 dl kahvia

Mokkakreemi

  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • ¾ dl vettä
  • 150 g suolatonta voita
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 1 dl kuohukermaa

Suklaaganache

  • 145 g tummaa suklaata (esim. Panda)
  • 1 dl kuohukermaa

Koristelu

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • suklaakiekkoja
  • kultakoristeita

Ohjeet

Valmista ensin täytteet

Mokkakreemi

Mittaa sokeri, siirappi, vesi ja pikakahvijauhe kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri on täysin sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kahvisiirappi ohuena nauhana ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää kuohukerma pienissä erissä ja vatkaa tasaiseksi. Anna kreemin odottaa huoneenlämmössä täyttöön asti.

Suklaaganache

Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä 1 minuutti ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi. Jäähdytä, kunnes ganache paksuuntuu tahnamaiseksi.

Pohja

Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna hetken ajan. Kääri pohja auki ja kostuta kevyesti kahvilla.

Levitä suklaaganache jäähtyneelle pohjalle. Levitä päälle mokkakreemi. Kääri pohja rullalle leivinpaperin avulla. Kääri leivinpaperi tiukasti kääretortun ympärille ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Koristelu

Viimeistele kääretorttu halutessasi kermapursotuksin ja koristein.

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

kahvi kääretorttu suklaa

Kommentit(4)

  

Samankaltaisia kirjoituksia