Suklainen keksikakku

Suklainen keksikakku

29. 10. 2021
Keksin rousketta ja täyteläistä suklaata. Niistä on tehty ihana syksyn suklaakakku, joka maistuu varmasti koko perheelle.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan kanssa.

Syksyllä tekee aina mieli suklaata ja mitä suklaisempaa ja täyteläisempää, sen parempi. Tämä kakku on vähän kuin lämmin halaus ystävältä ja sen pariin on helppo syventyä synkän syksyhetken keskellä.

Kehittelin reseptin alun perin Kantolan -kesäkeksit kassiin. Kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin helppo valmistaa, että se onnistuu vaikka pienessä mökkikeittiössä. Silti se on mielestäni aivan täydellinen makunautinto ja se kruunaa paremmankin herkkuhetken oikein hyvin. Vaikein vaihe valmistuksessa on ehdottomasti odotella kakun hyytymistä.

Kakun täydellisen ihanan rakenteen salaisuus on erilaiset keksit. Täydellisen rapeat ja vastustamattomat pallokeksit rouskahtavat kakussa täydellisesti. Vaihtoehtoisesti kakkuun voi käyttää myös joulusesongin mukaan Kantolan pallopipareita, joita saa sekä maito- että valkosuklaisena.

Perinteinen murokeksi on täydellisen murea ja pehmeä ja se leikkaantuu kakussa erinomaisesti (kannattaa käyttää sahalaitaista veistä). Kantolan kaurakeksejä olenkin hehkuttanut monesti, mutta niiden jyväisyys ja maukkuus on aivan omaa luokkaansa. Tähänkin kakkuun ne antavat aivan ihanan, hieman paahtuneen maun.

Kakku säilyy hyvin kaapissa, jos ei siis tule syödyksi. Siitä on ihana käydä veistelemässä pieniä paloja kahvin kaveriksi tai ihan muuten vaan.

suklainen keksikakku
suklainen keksikakku

Suklainen keksikakku

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 1 pkt (225 g) Kantolan Kulta Muro -keksejä
  • ½ pkt (150 g) Kantolan Kaurakeksejä
  • 1 pss (140 g) Kantolan Maitosuklaa Pallokeksejä
  • 200 g maitosuklaata
  • 125 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Ohjeet

Paloittele Kulta Muro- ja kaurakeksit kulhoon. Sulata maitosuklaa ja voi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa kananmunat, sokeri ja kaakaojauhe yhteen. Lisää munaseokseen suklaa-voisula ja vatkaa pari minuuttia. Sekoita joukkoon paloitellut keksit.

Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja painele se mahdollisimman tiiviisti vuokaan. Painele pinnalle pallokeksit. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

suklainen keksikakku
Suklainen keksikakku

Yhteistyössä

Kategoriat

Juustokakut Kahvikakut

Avainsanat

keksi suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia