Pätkisjuustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt (noin 175 g) minttu- tai vaniljatäytekeksejä
- 50 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 pss (yht. 280 g) Pätkis minibiteseja tai sama määrä tavallisia pätkiksiä
- 4 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g creme fraichea
- ½ dl tomusokeria
- ½ dl kuumaa vettä
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- keksejä
- koristerakeita
- pätkiksiä
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm), vuoraa myös reunat paperilla tai reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 2 dl kermaa ja kaada se pätkisten päälle. Sekoittele, kunnes pätkikset ovat sulaneet.
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja tomusokeri yhteen. Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon pätkissula. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja kääntele täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Koristelu
Viimeistele pursotuksin ja koristele haluamallasi tavalla.
Voiko tämän kakun pakastaa?
Kakku sopii ihan hyvin pakastettavaksi. Muista vain suojata se voimakkailta hajuilta ja sulata mieluiten rauhassa jääkaapissa, jolloin rakenne ei kärsi.
Jos tekisin tämän suurempaan vuokaan n 24-26cm niin, minkä kokoisen kakkumassan pitäisi olla.
Olen tehnyt ohjeen 1,5 kertaisena tuon kokoiseen vuokaan.