Mangojuustokakku

12. 04. 2013
Tämä kakku on ehdottomasti yksi suosikeistani. Niin yksinkertainen valmistaa ja kauniin näköinen. No olisihan tähän voinut jotain koristusta laittaa, mutta tämä meni ihan perheen kesken pääsiäispöydässä ja kummipojan synttäreitä viettäessa. Nuo pursotukset, mitä tähän olisi hyvinkin voinut laittaa ei muutenkaan ole ihan vahvinta alaani, täytynee alkaa harjoittelemaan. Kakku maistui kuitenkin ilman niitäkin ja sehän on pääasia.

Mangojuustokakku:

Pohja:

175 g kaurakeksejä

75 g voita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle.

Täyte:

300g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl kuohukermaa

2 prk piltti mangososetta

0,5 dl tomusokeria

5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja 1 prk mangososetta yhteen. Kuumenna toinen mangosose ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää liivateseos mangoseokseen ja kääntele lopuksi joukkoon kerma. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.

Kiille:

2 prk mangososetta

3 liivatelehteä

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna toinen mangosose ja liuota liivatteet siihen. Lisää joukkoon toinen mango ja kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä vähintää 3 tuntia.

 

Kommentit(4)

  • Ritva sanoo:

    Hei Liisa, ”eksyin” sivuillesi ja hyvä niin. Herkullisen oloisia reseptejä joita täytyy kyllä kokeilla.
    Minkä kokoista vuokaa olet käyttänyt mangojuustokakussa? Kakku on niin täyteläisen ja
    sopivan korkuisen näköinen. Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja luovuutta ja inspistä uusien
    ohjeiden tehtailemiseen:D

    • Liisa sanoo:

      Heippa Ritva, kiva kun eksyit tänne. Tässä kakussa on käytetty halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaa. Pahoittelen ettei sitä ollut mainittu reseptissä.

  • Maria sanoo:

    Tästä tuli oikein hyvää! Ei liian makeaa, mutta maistui sekä lapsosille, että aikuisille! Nams!

Samankaltaisia kirjoituksia