Sitruunakääretorttu

Sitruunakääretorttu

15. 12. 2022
Kirpeän makeaa sitruunatahnaa ja täyteläistä mascarponevaahtoa. Tämä kääretorttu kruunaa varmasti juhlapöydän.

Herkullisen raikas sitruunakääretorttu tehty kaupallisessa yhteistyössä Finefoodsin kanssa.

Jos kaipaat joulun jälkiruuaksi jotain raikasta ja ihanaa, niin tässä se tulee. Tämä helppo kääretorttu kätkee nimittäin sisäänsä makean kirpeää MacKays sitruunatahnaa ja superhelppoa mascarponevaahtoa. Rakastan sitruunaa ja mielestäni se sopii aivan loistava myös joulun jälkiruokiin. Raskaiden ruokien päätteeksi on ihana saada jotain raikasta ja makeaa ja toisaalta sitruuna tuo vaihtelua myös joulun piparkakkuähkyyn.

Ja jos et jaksa käyttää jälkiruoan tekoon tuntitolkulla, tämä on myös siihen oiva vaihtoehto. Kääretorttu valmistuu hetkessä ja halutessaan sen voi valmistaa jo paria päivää ennen tarjoilua tai vaikka nyt heti pakastimeen. Muista vain suojata torttu voimakkailta hajuilta, sillä se imee helposti muita makuja itseensä.

Kääretortun voi tarjoilla sellaisenaan, mutta sen viimeistely juhlavaksi sujuu myös helposti. Koristelupursotuksiin voit käyttää täytteeksi tulevaa vaahtoa, kun otat sitä hieman sivuun täyttövaiheessa. Valmiit tai itsetehdyt marengit (voit katsoa ohjevideon instagramtililtäni) tuovat lisää juhlavuutta ja pursotettu sitruunatahna tuo kivoja väripilkkujä muuten valkoiseen koristeluun. Sitruunatahnalla teet siisteintä pursotusjälkeä, kun tahna on jääkaappikylmää.

sitruunakääretorttu
lemon curd

Sitruunakääretorttu

10 annosta / 30 - 60 min / helppo G

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1¼ dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • sokeria rullaamiseen

Täyte

  • 2 dl MacKays lemon curdia
  • 250 g mascarpone tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • Marenkeja koristeluun

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.

Täyte

Mittaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja kerma paksuksi vaahdoksi. Ota halutessasi 1 dl täytettä pursotinpussiin koristelua varten. Rullaa pohja auki ja levitä sille MacKays lemon curd. Levitä päälle tuorejuustotäyte. Rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri tiukasti paperiin ja anna asettua hetki jääkaapissa. Koristele halutessasi vaahdolla, marengeilla ja pursotetulla lemon curdilla.

sitruunakääretorttu
sitruunakääretorttu

Yhteistyössä

Fine foods

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia