Keksibrownie

Keksibrownie

11. 10. 2021
Suklaista brownieta, vaniljaista juustokakkua ja ihanan rapeita keksinpaloja. Tämä brownie katoaa hetkessä.

Juustokakun ja brownien yhdistelmä on muodostunut jo klassikoksi, josta on tullut tehtyä paljon erilaisia versioita. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti eri marjoilla maustetut juustokakkubrowniet, kuten tämä kirsikka-juustokakkubrownie, tämä vadelmajuustokakkubrownie, tämä mansikkajuustokakkubrownie tai tämä ihana mustikkajuustokakkubrownie. Kaikissa näissä marjat tuovat ihanaa lisämakua ja raikkautta tuolle suklaiselle pohjalle ja täyteläiselle juustokakkukerrokselle. Nyt halusin kuitenkin jotain erilaista ja lisäsin juustokakkukerrokseen keksinpaloja.

Keksit tuovat brownieen ihanaa rapeutta ja juuri tuon samettisen pehmeän täytteen kanssa rapeus on aivan täydellinen yhdistelmä. Tällä kertaa halusin täytteeseen vielä vähän lisäkermaisuutta ja vaihdoin tavallisen tuorejuuston mascarponeen, tästä tulikin ihanan pehmeän makuinen täyte ja vaniljankin maku tulee ihanasti esille. Käytin itse Taylor and colledge vaniljatahnaa, jossa on ihanan intensiivinen maku, mutta halutessasi voit korvata sen vaniljasokerilla (tosin maku ei ole ihan yhtä vahva).

Kekseiksi olin suunnitellut Kantolan uutta vaniljakaakao ja merisuola keksiä, mutta sitä ei vielä tätä leipoessa löytynytkään kaupasta. Innostuin kun markkinoille tuli kauan kaivattu palmuöljytön vaihtoehto suklaatäytekekseille ja nyt sitä oli heti ostettava testiin, kun se oli lähikauppaan saapunut. Ehkä siitä tulee nyt kehiteltyä lähipäivinä jotain muuta.

Tutustu

Keksibrownie

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 150 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • ¼ tl suola
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • ½ dl sokeria
  • 1 pkt suklaatäytekeksejä (esim. Kantolan vaniljakaakao&merisuola)

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Sulata suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon suklaa-voisula. Sekoita muut aineet vehnäjauhoihin ja kääntele vehnäjauhoseos munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25x30 cm).

Täyte

Sekoita mascarpone, muna, vanilja ja sokeri yhteen. kaada seos pohjan päälle ja vedä veistä kevyesti taikinan läpi, jotta pintaan syntyy kierteitä. Paloittele keksejä hieman ja painele taikinaan. Paista brownieta noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin, brownie on parhaimmillaan vasta vetäydyttyään yön yli jääkaapissa.

 

cookies and cream brownie
keksibrownie

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

brownie suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia