Helppo raparperipiirakka kinuskikuorrutteella
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Raparperipiirakka
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl öljyä
- 1 dl kuohukermaa
- 4 dl raparperia paloina
Kinuskikuorrute
- 75 g voita
- 1½ dl fariinisokeria
- ¾ dl kuohukermaa
- 3 dl tomusokeria
Ohjeet
Raparperipiirakka
Laita uuni lämpenemään 200°c:seen. Vuoraa syvä piirakkavuoka leivinpaperilla. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, öljy ja kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele päälle raparperinpalat ja paista piirakkaa noin 20–25 minuuttia. Jäähdytä kunnolla.
Kinuskikuorrute
Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Aivan ihana piirakka ja helppo tehdä! Ajattelin seuraavaksi kokeilla vadelmaa raparperin tilalla kun raparperit tuli keitettyä hilloksi.
Ihana idea, vadelmasta tulee varmasti myös herkullinen piirakka!
Aivan ihana piirakka, lempparipiitakka kiitos ihanasta ohjeesta
Kiitos, aina ihana kuulla, kun reseptit ovat mieluisia <3
Ohje kuullostaa superihanalta&menee kyllä testiin, mutta miten syvän piirakkavuuan taikina siis vaatii..?¿
Tuo syvyys riippuu toki myös vauan halkaisijasta. Oma piirakkavuokani on noin 23 cm halkaisijaltaan ja korkeus noin 5 cm.
Moi, tuleekohan päällisestä liian paksua jos sen tuplaa?
Moi Tuikku! Tämä on jo aika paksu kerros yksinkertaisena, eli peruspiirakkavuokaan tulee tuplana superpaksua (ja makeaa).
Ollaan tehty tätä nyt 2 viikon sisään jo 3 pellillistä!!! (Osa toki viety myös tututille maistiaisiksi), mutta suurin osa syöty itse!
Koko perhe rakastaa 🙂
Aivan ihana kuulla, kiitos Jenni!
Taas niin upea makuyhdistelmä! Kinuski ja raparperi. Eipä tulisi heti itsellä mieleen!
Kiitos! Makea ja kirpeä toimii aina 😀
Raparperini loppuivat kesken,laitoin lisäksi jäisiä karpaloita. Vei kielen mennessään….
Kuulostaapa herkulliselta, karpalot ja kinukihan ovat klassikko, joten varmasti hyvä yhdistelmä.
Kestääkö pakastamista? Juhliin olisi löydettävä jotain, minkä saa tehtyä valmiiksi pakasteeseen.
Kestää kyllä. Paras olisi toki pakastaa ilman kuorruttamista, mutta olen mokkapaloilla pakastanut tätä samaa kuorrutetta ja on pysynyt ihan hyvin.
Jos tämän tekee uunipellille, pitääkö kaksinkertaistaa ohje vai minkä verran tehdä? Kuinka korkea ohjeenmukaisella annoksella piirakasta tulee?
Heippa! Joo, uunipellille kannattaa tehdä kaksinkertaisena. Tällä kyseisellä annoksella 23 cm:n vuokaan tulee noin 4-5 cm korkea piirakka.