Suolakinuskidonitsit

29. 04. 2020
Helpot donitsit kuorrutetaan herkullisella kinuskilla. Pieni ripaus suolaa taittaa kinuskin makeuden ja tekee donitseista täydellisiä.

Hei ja terveisiä suolakinuskitehtaalta. Meille on kai iskenyt joku akuutti suolakinuskin himo, sillä sillä maustettuja herkkuja on tullut tehtailtua viime aikoina poikkeuksellisen paljon (ja ne vielä katoavat pelottavan nopeasti).

Tein muutama viikko sitten tätä herkullista suolakinuski-suklaakakkua ja vähän sen jälkeen oli testattava tuota kinuskia mokkapalojen päällä. Jo silloin heräsi ajatus vappudonitseista tällä samalla kuorrutteella ja nyt oli pakko tehdä niitä.

Kuorrute on juuri sopivan paksua ja mukavasti kovettuvaa, että sillä saa kuorrutettua donitsit aivan täydellisesti.

Suolakinuskidonitsit

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl Dr. Oetker leivinjauhetta
  • ½ tl Dr. Oetker ruokasoodaa
  • 2 tl Dr. Oetker aitoa vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl piimää
  • 1 kpl kananmuna

Kuorrute

  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl tomusokeria
  • ½ tl suolaa
  • suklaata ja nomparelleja

Ohjeet

Pohja

Voitele donitsipelti huolellisesti. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.

Mittaa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri, kardemumma ja suola kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy, piimä ja kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota tasaisesti donitsipellin syvennyksiin. Paista donitseja noin 7 minuuttia. Irrota donitsit vuoasta ja anna jäähtyä.

Kuorrute

Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Dippaa donitsit kuorrutteeseen. Viimeistele donitsit sulatetulla suklaalla ja nomparelleilla. Anna kuorrutteen asettua jääkaapissa hetken.

Kategoriat

Vappu Yleinen

Avainsanat

donitsi kinuski suolakinuski

Kommentit(6)

  
  • Suusu sanoo:

    Voiko tässä reseptissä käyttää piimän tilalta maustamatonta jogurttia? Vaikuttaako se makuun tai rakenteeseen jotenkin?

    • Voit oikein hyvin käyttää maustamatonta jogurttia. Taikinasta tulee ihan vähän paksumpi, koska piimä on juoksevampaa kuin jogurtti, mutta määrä on kuitenkin niin pieni, ettei merkittävästi vaikuta koostumukseen.

  • Nelliina sanoo:

    Ihanan näköisiä <3 Harkitsen donitsipellin ostamista ja mietin, mikä olis hyvä. Onko tuo Juhlax-kaupasta? Muistelen lukeneeni, että sieltä ostit jonkun kakkuvuoan. Juhlaxissa näkyi Städterin peltiä olevan.

    • Tämä pelti on kyllä aika vanha ja muistaisin, että sain sen osallistuessani koko Suomi leipoo -kisaan. Iloleipuri sponssasi silloin kisaa, joten luulisin sen olevan heidän valikoimastaan. Städterin on kyllä varmasti myös oikein hyvä. Donitsipelti on kyllä aivan loistava hankinta.

  • Suola antaa kyllä kivan maun kinuskille. Vahvistaa sen makua. Donitsien ystävänä tekee mieli kokeilla näitä.

    • Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja jos pidät suolakinuskista niin kannattaa testata myös mokkapalat suolakinuskilla ja suolakinuski-suklaakakku. SUola tosiaan taittaa ihanasti kinuskin makeuden ja tuo esiin muita aromeita.

Samankaltaisia kirjoituksia