Churrokupit strösselijäätelöllä

26. 04. 2018
Syötävät churrojäätelömaljat ovat täydellinen vappuherkku. Täytä malja jäätelöllä tai vaikka kermavaahdolla, mansikoilla ja suklaakastikkeella.

Ihan kohta juhlitaan vappua ja on aika kaivaa taas parhaat munkki- ja donitsireseptit esiin. Joka vappu on kuitenkin hauska testata myös jotain uutta ja erilaista. Tippaleivät ja rosetit eivät oikein tee meillä kauppaansa (ehkä jollain tuunaukselle nekin maistuisivat) sen sijaan churrot ovat parilla kokeilulla saavuttaneet suuren suosion. Niinpä olinkin aivan intopinkeänä kun näin Tasty Youtube -kanavalla herkullisia churrokuppeja.

Syötävä jäätelökulho on jo sinänsä aivan loistoidea, mutta vielä kun se tehdään herkkuakin herkullisemmasta churrotaikinasta, se on aivan täydellistä. Rapea sokeroitu kulho sopii loistavasti jäätelön pariksi, mutta kannattaa kokeilla täyttää kulho myös kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla ja suklaakastikkeella. NAM!

Tutkiskelin eri tapoja valmistaa churrokulhot ja päädyin tällä kertaa paistamiseen uunissa, cafe deliteksen ohjeen mukaan. Tämä ehkä sen takia, että monet pelkäävät öljypaistamista. Täydellisen rapeita näistä tuli uunissakin, pieni voitelu öljyllä ennen paistoa auttaa rapeutumisessa. Halutessaan nämä voi myös kypsentää rasvakeittimessä. Silloin kupit pakastetaan pursotuksen jälkeen noin tunnin ajan, jonka jälkeen ne irrotetaan vuoasta ja paistetaan noin 1½ per puoli 170 °C:ssa öljyssä.

Churrokupit

6 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

  • 2½ dl vettä
  • 100 g voita
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa

Lisäksi

  • voita vuoan voiteluun
  • 2 rkl öljyä taikinan voiteluun
  • 1 dl kaneli-sokeriseosta viimeistelyyn

Ohjeet

Lämmitä uuni 225 °C:seen. Käännä muffinivuoka ylöalaisin ja voitele pohja huolellisesti.

Mittaa voi, vesi, sokeri, suola ja vanilja kattilaan ja anna kiehua muutama minuutti alhaisella teholla. Siivilöi jauhot leivinpaperilla ja lisää kerralla nesteiden joukkoon. Jatka kuumentamista varovasti kokoajan sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Ota taikina liedeltä ja anna jäähtyä hetki ennen kananmunien lisäämistä.

Lisää kananmunat yksitellen puukauhalla reilusti sekoittaen. Älä lisää toista munaa, ennen kun taikina on sekoittunut kunnolla. Siirrä taikina vahvaan pursotinpussiin ja pursota kuuden muffinisyvennyksen nurjalle puolelle.

Voitele tai suihkuta pohjat erittäin kevyesti öljyllä. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Suojaa pohjat tarvittaessa asettamalla leivinpaperi niiden päälle estämään liian tummumisen. Anna kuppien jäähtyä hetki vuoassaan, irrota ja pyörittele kaneli-sokerissa.

Strösselijäätelö

10 annosta / yli 60 min / erittäin helppo MU

Käytä jäätelöön lempi keksejäsi, esim. suklaahippu- tai kaurakeksit toimivat loistavasti. Strösselit antavat jäätelöön sekä väriä että makua, joten valitse myös niiden kohdalla parhaan makuisia tuoteita.

Ainesosat

  • 6 dl kuohukermaa
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 tl vaniljatahnaa (esim. Dr Oetker vanilla paste)
  • 100 g keksejä
  • 120 g strösseleitä

Ohjeet

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kondensoitu maito, siirappi ja vaniljatahna. Hienonna keksit pieneksi muruksi ja kääntele vaahdon joukkoon. Säästä osa strösseleistä koristelua varten, mutta kääntele suurin osa jäätelömassan sekaan. Kaada jäätelö pakastuksen kestäviin rasioihin ja pakasta vähintään 5 tuntia.

Ohjeet perinteisiin vappumunkkeihin ja herkulliseen donitsikakkuun, sekä muihin ihaniin vappuherkkuihin löydät blogin vappu-kategoriasta.

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia