Minttu-suklaajäädyke

Minttu-suklaajäädyke

17. 12. 2020
Herkullinen suklaajäätelö kätkee sisäänsä after eight -konvehteja. Helpon jäädykkeen voi tehdä pakastimeen jo päiviä ennen tarjoilua.

Kaipaatko joulupöytään helppoa jälkiruokaa, jonka voisi tehdä reilusti etukäteen joulukiirettä helpottamaan. Tämä resepti on juuri sellainen, sillä tämän jäädykkeen voi tehdä pakastimeen valmiiksi useita päiviä ennen tarjoilua. Jäädyke on todella helppo valmistaa, eikä se vaadi jäätelökoneetta (tai välttämättä muitakaan koneita, jos omaat vahvat kädet). Jäädykkeen salaisuutena on kondensoitu maito ja glukoosisiirappi, joka estää kermaa kiteytymästä ja antaa jäädykkeelle herkullisen rakenteen.

After eight konvehdit ovat aina kuuluneet lapsuuteni jouluihin, sillä siskoni kummitädillä oli aina tapana antaa näitä meille lahjaksi. Vieläkin after eightin syöminen tuntuu jotenkin juhlavalta ja siksi koen tämän jäädykkeenkin erityisen juhlavana. Raikas minttu sopii loistavasti joulupöytään ja jäädykkeet sopivat hyvin hieman raskaammankin aterian jälkiruoaksi.

minttu-suklaajäädyke
minttu-suklaajäädyke

Minttu-suklaajäädyke

10 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • 6 dl kuohukermaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • 200 g minttukonvehteja
  • 175 g minttutäytekeksejä

Ohjeet

Vatkaa kerma kaakaon kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada neljäsosa vaahdosta vuokaan, lisää kerros murskattuja minttukonvehteja. Toista sama vielä kaksi kertaa. Painele viimeisen kerroksen päälle murskatut keksit niin, että ne tarttuvat jäätelön pintaan. Jäädytä vähintään 6 tuntia.

Kumoa jäädyke tarjoilualustalle ja koristele haluamallasi tavalla.

Kategoriat

Joulu Jälkiruoat

Avainsanat

jäätelö suklaa

Kommentit(14)

  

Samankaltaisia kirjoituksia