Brownie cookiet

02. 09. 2015
Erilaiset browniet on ehdottomasti herkkulistani kärjessä. Mehevän kostea sisus ja suklainen maku on taattu menestys.

Yksi parhaista brownie-muodoista on mahtava brookie, jossa cookie -taikina paistetaan suoraan brownien päälle. Yhdistelmän tuloksena on mehevä brownie, jonka päällä on rapeaksi paistunutta keksitaikinaa. Rakastan brookieta siinä määrin, että blogiversioista hieman tuunattu ohje löytyy myös pian ilmestyvästä Makeaa -leivontakirjastani. Kun sitten törmäsin uuteen herkkuun, jossa samat elementit yhdistyvät hieman eritavoin en voinut mitenkään vastustaa kiusausta.

Selailin muutama ilta sitten instagramia ja törmäsin todella herkullisen näköisiin kekseihin. Paksut cookiet näyttivät sisältä leivosmaisen pehmeiltä ja vesi herahti väkisinkin kielelle. En saanut noita brownie cookie-nimellä kulkevia herkkuja mielestäni, joten leivontahommiin oli ryhdyttävä. Selailin muutamia ohjeita läpi ja mietiskelin, millä pehmeän brownie-taikinan saa pysymään muodossaan jottei tuloksena olisi vain yksi säälittävän ohut levy.

Aiemmin olen tehnyt näitä suklaisia cookieseja, jotka ovat todella hyviä. Nyt halusin kuitenkin paksuja, leivosmaisia keksejä, joten taikinan piti olla selvästi paksumpaa. Ensimmäisen pellin keksit olivat jo hyviä, mutta taikinan jäähdyttyä jääkaapissa vielä hetken pidempään kekseistä tuli vielä paksumpia ja mehevämpiä.

Lämpimänäkin keksit olivat ihan hyviä, mutta maut ja koostumus tulevat paremmin esille kylmissä ja yön yli jääkapissa vetäytyneissä kekseissä. Kannattaa siis malttaa seuraavaan päivään.

Browniecookiet

18 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 100 g suklaata
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl luonnollista vaniljasokeria
  • 1 pss (100 g ) Dr Oetker valkosuklaahippuja

Ohjeet

Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voisula. Yhdistä kuivat aineet omassa kulhossaan ja kääntele ne kevyesti munavaahtoon. Halutessasi voit jättää osan valkosuklaahipuista koristeeksi. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Nostele lusikalla kasoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä reilusti tilaa kasojen väliin, sillä ne leviävät uunissa. Ripottele päälle koristeeksi jätetyt valkosuklaahiput. Paista keksejä noin 10 minuuttia. Älä paista liikaa, sillä keksit saavat jäädä sisältä pehmeiksi. Anna keksien jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jäähtyneet keksit tiiviissä purkissa jääkaapissa. Keksit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta.

Kategoriat

Keksit Piirakat

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia