Nutella cookiet

05. 11. 2015
Perinteiset suklaahippukeksit ovat jo aivan mahtavia, mutta nutellalla täytettyinä ne ovat entistäkin parempia.

Erilaiset Nutellaa- (eli hasselpähkinä-suklaalevitettä) sisältävät leivonnaiset ovat jyränneet maailmalla jo parin viime vuoden ajan. Suomessakin Nutella-buumi on näkynyt jo hyvän aikaa, mm. Nutella-pullat ovat olleet erityisessä suosiossa. Syksyn tullen huomaa muutenkin raikkaiden marjaherkkujen vaihtuvan suklaisempiin ja täyteläisempiin leivonnaisiin. Ja onhan se selvä, eihän syksyn kylmistä selviä ilman pientä lisärasvaa.

Nämä keksit lämmittävätkin sitten mieltä ja kehoa. Vai mikä olisikaan mukavampaa kuin täydellisen pehmeä suklaahippukeksi ja lasi kylmää maitoa? No tietysti täydellisen pehmeä suklaahippukeksi valuvalla nutella-täytteellä ja kuuma kaakao.

Täydelliseen kaakaoon palaankin ensi viikolla, mutta nyt saanen esitellä; Nutella cookiet.

Nutellacookiet

18 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 125 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 3½ dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl suklaahippuja (noin 200 g)
  • n. 1 dl nutellaa

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kääntele voivaahtoon. Lisää suklaahiput ja kääntele tasaiseksi.

Ota taikinasta noin golfpallon kokoisia paloja ja paina ne kämmenellä litteäksi. Lisää päälle teelusikallinen nutellaa. Nipistä reunat ylös niin, että muodostuu pallo. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä väleihin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista 170 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Kategoriat

Keksit

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia