Ballerina-suukot

Ballerina-suukot

26. 05. 2023
Pienet, keksien päälle pursotettavat marenkisuukot ovat loistava juhlatarjottava. Suukot voit tehdä samalla kertaa yhdellä tai useammalla maulla.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa.

Erilaiset Ballerina-suukot ovat juhlapöydän täydellinen pikkuherkku ja näyttävä leivos. Pienet leivokset on helppo tarjota ja syödä vaikka seisaaltaan, jos istumapaikkoja tai tilaa pöydän ympärillä ei ole jokaiselle. Suukot ovat ehdoton hitti niin aikuisten, kuin lastenkin keskuudessa.

Makuvaihtoehtoja on monta, joten näillä miellytät varmasti vaativampaakin vierasta. Voit tehdä kaikki leivokset samalla maulla tai yhdistellä eri makuja valitsemalla esim. neljää erilaista Ballerinakeksiä ja neljää eri suklaata kuorruttamiseen.

Täydellisiä yhdistelmiä ovat.

Ballerina-suukot
vedelmasuukko

Ballerina-suukot

40 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 40 Kantolan Ballerina-keksiä

Täyte

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vanilja-aromia

Kuorrute

  • 4 x 145 g Pandan suklaita
  • rypsiöljyä
  • pinnalle vadelmarouhetta, sormisuolaa, keksimurskaa tai pähkinärouhetta

Ohjeet

Mittaa valkuaiset ja sokeri puhtaaseen, kuumuutta kestävään kulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen, kevyesti poreilevan kattilan päälle (vesi ei saa osua kulhon pohjaan asti). Kuumenna marenki samalla käsivispilällä kevyesti sekoitellen, kunnes marengin lämpötila on 63 astetta. Jos et omista lämpömittaria, voit hieroa seosta sormien välissä; kun sokerikiteet ovat sulaneet ja seos tuntuu kunnolla lämpimältä, se on valmista.

Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa seos huoneenlämpöiseksi, paksuksi vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotinpusseihin ja pursota heti keksien päälle.

Sulata suklaat mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa rypsiöljyn kanssa (1 tl rypsiölyä/1 suklaalevy). Sekoita tasaiseksi. Kasta pusut suklaaseen ja ripottele pinnalle haluamaasi koristetta. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Pusut voi halutessaan tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin.

ballerina-suukot
vadelma-ballerinasuukko

Yhteistyössä

Kategoriat

Keksit Kuppikakut Muut Yhteistyö

Avainsanat

marenki suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia