Halloweenin helpot keksitikkarit

Halloweenin helpot keksitikkarit

21. 10. 2016
Nämä helpot keksitikkarit syntyvät nopeasti, maistuvat hyvältä ja vaativat kaiken lisäksi vain kolme ainesta.

Halloween on pian täällä, joten nyt voi hyvin suunnitella jo tarjottavia. Pidän kovasti Tim Burtonin Painajainen ennen joulua -elokuvasta, joten kun törmäsin Jack Skellingtonia muistuttaviin keksitikkareihin pinterestissä, oli pakko lähteä kokeilemaan omaa versiota.

Nämä hauskat tikkarit valmistuvat helposti ja ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Halusin tehdä ohjeesta sellaisen, että kaikki tarvittava löytyy lähikaupan hyllyltä, joten päädyin käyttämään sekä kuorrutuksessa, että koristelussa suklaata. Kuorrutteen alta löytyy takuuvarma herkku, eli (suklaa)täytekeksi. Jokainen voi valita sisällöksi oman suosikkinsa, on se sitten Domino, Oreo tai vaikka kotoisa Kaurakas.

Jähmettymisen jälkeen voit pakata tikkarit säilytystä varten rasiaan. Ne säilyvät jääkaapissa ja jos jaksat temperoida suklaan, voit huoletta säilyttää ne myös huoneenlämmössä. Itse en tosin viitsinyt sitä tehdä, mikä olisikin ollut turhaa vaivannäköä, sillä tikkarit katosivat heti kuvauksen jälkeen.

Pääkallotikkarit

10 annosta / alle 30 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 10 suklaatäytekeksiä (esim. Domino tai Oreo)
  • 200 g valkosuklaata
  • 30 g tummaa suklaata
  • jäätelötikkuja

Ohjeet

Irrota suklaakeksien kansi varovasti niin, että täyte jää toiseen puoliskoon kiinni. Työnnä jäätelötikku täytteeseen ja paina täytteetön puoli varovasti takaisin. Pyörittele keksiä hieman, jotta puoliskot tarttuvat toisiinsa takaisin kiinni. Laita keksit pakastimeen suklaan sulatuksen ajaksi.

Sulata valkosuklaa mukissa mikroaaltouunissa (tai vesihauteessa). Ota keksitikkarit pakasteesta ja kasta ne valkosuklaaseen. Tökkää tikkarit kuivumaan esimerkiksi sokerilla täytettyyn astiaan. Anna jähmettyä hetken kylmässä. Sulata tumma suklaa ja laita se pursotinpussiin. Leikkaa pursotinpussin kulmasta mahdollisimman pieni pala pois. Pursota jokaiselle keksille silmät, sieraimet ja suu.

Kategoriat

Halloween Keksit

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia