Halloweenin suklaa-kinuskikakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1 dl rypsiöljyä
- 1½ dl vettä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 2 kpl kananmunia
- 2 dl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ¾ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl maapähkinävoita
- 175 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
Kuorrute ja koristelu
- 50 g valkosuklaata
- 100 g tummaa suklaata
- 250 g voita
- 4 dl tomuoskeria
- 1 tl vanilja-aromia
- mustaa geelimäistä elintarvikeväriä
- punaista koristelugeeliä
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaeri kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Leikkaa leivinpaperista kaksi pitkää suikaletta ja vuoraa vuoan reunat suikaleilla. Jos leivinpaperi ei pysy paikallaan, voit "liimata" sen paikoillee pienellä voinokareella.
Sekoita öljy, vesi, jogurtti, munat ja fariinisokeri yhteen. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä.
Täyte
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kylmää vesilasilliseen pudotettu tippa muodostaa siistin pisaran lasin pohjalle (noin 5-10 minuuttia). Jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi.
Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, maapähkinävoi ja tomusokeri.
Tasoita pohjien pinta ja halkaise molemmat pohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle kolmasosa pähkinätäytteestä ja sitten kolmasosa kinuskista. Nosta päälle seuraava pohja ja toista samat vaiheet uudestaan kunnes kaikki pohjat on käytetty. Nosta viimeinen pohja kakun kanneksi. Anna kakun asettua jääkaapissa 30 minuuttia ennen kuorruttamista.
Kuorrute ja koristelu
Piirrä lyijykynällä leivinpaperille lepakoita. Käännä paperi ympäri, jolloin piirrosjälki näkyy paperin läpi, mutta grafiitti ei tartu koristeisiin. Sulata suklaat omissa astioissaan matalalla teholla välillä sekoittaen. Siirrä suklaasulat leivinpaperista taiteltuun pursotinpussiin ja pursota valkosuklaasta pieniä palloja silmiksi. Pursota tummasta suklaasta piirrosten mukaan lepakoita ja lisää silmiin mustia pisteitä. Laita koristeet jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen. Huom. kestävimmät ja kauneimmat koristeet saat temperoimalla suklaan, mutta tässä tapauksessa se ei ole aivan välttämätöntä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vanilja ja vatkaa vielä muutama minuutti. Ota kuorrutteesta 2 dl sivuun ja värjää se mustaksi. Levitä paksu raita mustaa kreemiä kakun keskiosaan. Siirrä loput mustasta kreemistä tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Kuorruta kakun ylä- ja alaosa hieman paksummin valkealla kreemillä. Pursota loput mustasta kreemistä kakun päälle ruusukkeiksi. Painele silmiä mustaan kreemiin ja viimeistele kreemien reunus punaisella koristelugeelillä, voit halutessasi värjätä geeliä punaisemmaksi elintarvikevärillä ja pursottaa sen sitten leivinpaperista tehdyllä pursotinpussilla. Viimeistele kakku suklaalepakoilla ja koristerakeilla.
Kommentit(0)