Lakritsipiiras

28. 10. 2016
Perinteinen jenkkiherkku grashopper pie muuntuu Suomalaiseen makuun ja Halloweeniin sopivaksi lakritsiuutteella ja mustalla värillä sekä hauskoilla haamupursotuksilla.

lakritsipiiras

Mietin Halloweeniksi vielä jotain sopivaa tarjottavaa ja mieleen palasi idea minttuisesta grasshopper piesta. Nimestä huolimatta piirakka ei sisällä heinäsirkkoja (vaikka se Halloweeniin sopisikin), vaan ilmeisesti piiras saa nimensä vihreästä väristään. Tuo perinteinen jenkkiherkku on jo pitkään ollut to do-listallani, joten päätin tarttua toimeen.

Ajattelin, että hauskan vihreä piiras sopii Halloweeniin kuin nakutettu ja vielä kun kermapursotukset hoitaisi haamujen muodossa, olisi piiras täydellisyyttä hipova. Tai sitten ei. Nimittäin pohjan odottaessa jääkaapissa täytteen valmistumista, huomasin mittuaromin loistavan poissaolollaan. Viimeisetkin pisarat mintusta olivat nimittäin kuluneet joulukirjaa tehdessä ja kiireessä olin unohtanut täyttää varastot.

Suunnitelma B-piti siis tempaista käyntiin hyvin yllättäin, mutta se koituikin onneksi. Laatikkoa penkoessa löysin korkkaamattoman pullon lakritsiuutetta ja siitähän se ajatus sitten lähti. Vihreän sijaan piiras sai värikseen mustan ja näin syntyikin hyvin suomalainen versio amerikkalaisesta piiraasta hyvinkin amerikkalaiseen juhlaan. Meidän lakritsihullussa perheessä piiras teki nopeasti kauppansa, mutta mitenhän kävisi rapakon takana?

Kaiken lisäksi lakritsipiiras sopi mitä täydellisimmin viikonlopun teemaan, huomenna nimittäin suunnataan pojan kanssa Vanhaan Satamaan, jossa pidetään lakritsifestivaalit. Jos et pääse festivaaleille mukaan, voit seurata tunnelmia instagramin puolella @liisawesterberg . Ja lakritsinnälkään löydät myös helpotusta blogin lakritsiohjeista.

lakritsipiiras2lakritsipiiras3

Halloweenin lakritsipiiras

Pohja

 • 250 g suklaatäytekeksejä (esim. Oreo- tai Domino)
 • 75 g voita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos tiiviisti syvään piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (tarvittaessa voit käyttää myös irtopohjaista kakkuvuokaa. halk. noin 22 cm). Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte

 • 2 dl kevytmaitoa
 • 200 g vaahtokarkkeja
 • 1-2 rkl Dr. Oetkerin lakritsiuutetta
 • 1 rkl nestemäistä, mustaa elintarvikeväriä (esim. Dr. Oetker)
 • 3 dl kuohukermaa

Mittaa maito ja vaahtokarkit kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes vaahtokarkit sulavat. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon lakritsiuute ja väri. Anna täytteen jäähtyä noin 15 minuuttia. Vaahdota kerma ja kääntele se täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä 2-4 tuntia. Koristele kermavaahdolla.

Kuorrute

 • 4 dl kuohukermaa
 • 2 tl luontaista vaniljasokeria
 • mustia sokerihelmiä (Dr. Oetker Black and Gold)

Vaahdota kerma ja vanilljasokeri. Siirrä kerma suurella, pyöreäpäisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota piiraan päälle haamuja. Asettele sokerihelmistä haamuille silmät. Silmät kannattaa lisätä vasta vähän ennen tarjoilua, sillä ne saattavat päästää hieman väriä kermaan.

Kategoriat

Halloween Piirakat

Kommentit(2)

  
 • Teya sanoo:

  Tätä täytyy testata heti, näyttää niin herkulliselta! Myös uusin kirjasi on aivan ihania ohjeita pullollaan!

  • Liisa sanoo:

   Voi kiitos Teya! Tätä piirasta oli kyllä hauska itsekin tehdä. Kivan erilainen täyte ja lakritsin makua voi säätää oman mieltymyksen mukaan. Itse käytin 2 rkl lakritsiuutetta ja maku oli ihanan voimakas.

Samankaltaisia kirjoituksia