Halloweenkakku

31. 10. 2018
Punajuuren ja suklaan täyteläinen yhdistelmä kiedotaan halloweenin kunniaksi hämähäkinseittiin.

Ensi viikonloppuna vietetään "virallisesti" halloweeniä. Meillä juhlinta aloitettiin jo viime viikonloppuna, kun suloinen kummityttömme oli nyt innostunut ensimmäistä kertaa halloweenista ja tietenkin siihen kuuluvista naamiaisasuista ja rekvisiitoista. Niinpä hänen 4-vuotissynttäreitään juhlittiinkin jo iloisissa halloween tunnelmissa. Kävimme miehen kanssa hakemassa juhliin itsellekin asut ja saavuimme paikalle minä ketsuppina ja mies hot dogina. Nyt täytyy varmaan kiertää useammatkin juhlat, että saadaan puvuille käyttöä.

Viikonlopuksi suunnitteilla olisi vielä jonkin moinen halloween-kakku, mutta sillä aikaa julkaisen teille tämän viime syksyn Herkkuleivonta-lehteen tekemäni hämähäkinseitti kakun. Punajuuren ja suklaan yhdistelmä on herkullinen ja punajuuri pitää kakun ihanan mehevänä. Hämäkinseitin venyttely on hauskaa ja sillä saa kakkuun helposti jännittävän ilmeen.

Punajuuri-suklaakakku hämähäkinseitillä

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 2 keskikokoista punajuurta
  • 150 g voita
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl kuohukermaa

Kuorrute

  • 150 g voita
  • 2½ dl tomusokeria
  • 2 rkl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vettä
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • mustaa ja punaista elintarvikeväriä
  • 100 g valkoisia vaahtokarkkeja

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja jätä odottamaan. Vaahdota munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää punajuuriraaste. Levitä taikina esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Ota pohjat uunista ja käännä lautanen vuoan päälle kanneksi. Anna pohjien jäähtyä kannen alla, jolloin kosteus imeytyy pohjiin ja ne säilyttävät mehevyytensä.

Täyte

Sulata valkosuklaa täytettä varten. Pehmitä tuorejuusto sekoittamalla sitä kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma kolmannes kerrallaan.

Halkaise pohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen pohja  korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan sisään. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Nosta päälle seuraava pohja ja toista, kunnes kaikki pohjat on käytetty. Anna kakun vetäytyää jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrute

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Jaa kuorrute kahteen osaan ja värjää toinen osa punaiseksi. Sekoita kaakaojauhe veteen. Lisää seos kuorrutteen toiseen puolikkaaseen. Värjää tämä osa mustaksi. Kuorruta kakku mustalla kuorrutteella ja lisää päälle punaista. Anna kakun jähmettyä kylmässä 30 minuuttia.

Sulata vaahtokarkit mikroaaltouunissa. Sekoita massa tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Ota hieman jäähtyneestä massasta pieniä paloja ja venytä niitä käsin pyörittelemällä kakun ympärille.

Resepti ja kuvat julkaistu aiemmin lehdessä Herkkuleivonta 5/2017.

Kategoriat

Halloween Täytekakut

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia