Kirjoitettu: 23.maaliskuuta 2014 Kommentteja: 4

Todella herkullinen Brookie on tervetullut uutuus Suomen leivontapiireissä. Tämä ihana yhdistelmä mehevän sitkeää brownieta ja herkullisen rapeaa suklaacookieta on jokaisen suklaaholistin unelma. Tarjoiltuna ihanan lime-valkosuklaakermavaahdon tai ihan vaan vaniljajäätelön kanssa herkku vie kielen mennessään ja et vain voi olla ottamatta toista palaa... Suurimmassa hädässä tämä kelpaa kyllä ilman lisukkeitakin, lämpimänä tai jäähtyneenä.

Bongasin Brookien ekaa kertaa Unelmaa leipomassa-blogista ja vähän selailtuani huomasin version leivonnaisesta myös Helsingin Sanomien blogissa.  Tämä jäi oikein mielen syövereihin kutkuttelemaan ja pakko oli päästä kokeilemaan. En pettynyt, herkullista oli 😀

Kaapista ei tällä kertaa löytynyt fariinisokeria, jota yleensä olen käyttänyt cookieissa, joten korvasin sen muscovadolla. Se toi mielestäni kivaa syvyyttä leivonnaiseen, vaikka värit ehkä ovatkin hieman tummia ja cookie ei väriltään juuri erotu brownie-pohjasta.

Brookie (noin 20 x 30 cm uunivuokaan)

Brownies-taikina

  • 100 g suklaata
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita suklaa, voi ja sokeri kattilaan. Lämmitä kunnes suklaa ja voi sulavat. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kananmunat vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa muut aineet ja lisää ne käännellen suklaaseokseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja jätä odottamaan cookie-taikinan valmistumista.

Cookie-taikina

  • 125 g voita huoneenlämpöisenä
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,75 tummaa muscovadosokeria (tai fariini)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 1,5 dl rouhittua suklaata

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vanilja-aromi. Sekoita jauhot, sooda ja suola yhteen ja lisää ne voiseokseen. Lisää lopuksi suklaa. Lusikoi taikinaa browniestaikinan päälle ja paista noin 30 minuuttia.

Lime-valkosuklaa kermavaahto

  • 2 dl kermaa
  • 1 limen kuori
  • 50 g valkosuklaata

Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja sekoita siihen sulatettu suklaa ja raastettu limen kuori.

 

4 vastausta artikkeliin “Brookie”

  1. Näyttää hyvältä! Minulla on vielä tämä herkkua kokeilematta mutta täytyy kyllä korjata asia heti kun vaan ehdin! 🙂

    • Liisa sanoo:

      Kiitos! Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, taidan itsekin tuunata vielä, jotta nuo taikinat erottuisi enemmän toisistaan.

  2. Mahtaaa, että sinäkin innostuit kokeilemaan Brookieta! 🙂

    • Liisa sanoo:

      Tätä ei vaan voinut vastustaa. Ja täytyy sanoa, että onneksi tuli kokeiltua :p

Jätä kommentti