Banoffee

Banoffee

10. 11. 2013
Tätä kakkua tuli tehtyä jo viime huhtikuussa mieheni syntymäpäiväksi. Hänen äidillään oli tapana tehdä banaani-kinuski-keksikakkua aina syntymäpäivänä ja päätin palauttaa lapsuusmuistot mieleen. Varsinaista reseptiä en lähtenyt kyselemään vaan tein oman versioni kakusta. Tuo kondensoitu maito oli myös kummitellut kaapissa pitkään, joten päätin kokeilla sitä tähän. Tässä siis omanlaiseni banoffee-torttu tai nimitettäköön sitä vaikka banaani-kinuskijuustokakuksi.

Koska kakun tekemisestä on ehtinyt jo vierähtää tovi en enää tarkoin muista, mitä siihen tuli laitettua, mutta tässä aineet summittaisesti ainakin. Tämä pysyi muuten aivan hyvin koossa ilman liivatettakin, koska tuohon väliosaan ei tullut mitään nestettä, joka olisi sitä notkistanut. Myös tomusokeri tukevoittaa kakkua, kun se saa vähän levähtää.

Pohja (n.20 cm vuokaan):

175 g Digestive-keksejä

75 g voita

2-3 kypsää banaania

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja öljyä reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle. Siivuta banaanit ja asettele ne keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

2 dl kuohukermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

tomusokeria

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria maun mukaan (laitoin noin 0,5 dl). Levitä täyte keksipohjan päälle.

Päällinen:

n. 2 dl kondensoitua maitoa (käytin valmiiksi kinuskiksi keitettyä. Jos käytät keittämätöntä, täytyy sitä ensin keittää purkissaan vesihauteessa noin 3 tuntia.)

1 dl vaahdotettua kermaa

Sekoita keskenään vaahdotettu kerma ja kondensoidusta maidosta tehty kinuski. Levitä kuorrutus tuorejuustotäytteen päälle ja anna levätä jääkaapissa. Kakkua voi periaatteessa syödä vaikka heti, mutta hetken levättyään sitä on vähän helpompi leikata. Helpoiten saat kakun irti vuuasta kun lämmität vuokaa ulkopuolelta hieman. Itse käytän liekitintä, mutta lämmin pyyhe käy ihan yhtä hyvin.

Yhtä kauniita siivujahan tästä ei saa kuin liivatteella hyydytetyistä kakuista, mutta joskus on vaan ihana kun voi jättää kakusta pois kaiken ylimääräisen.

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(1)

  

Samankaltaisia kirjoituksia