Whoopie-leivokset

08. 07. 2014
Whoopie on hauska trendiherkku, jota pidetään helposti lastenkutsujen herkkuna. Näistä on kuitenkin helppo muokata myös tyylikkäämpiä leivoksia. Suklaakakun välistä pursuilevat marjat saavat veden kielelle ja ne antavat myös mukavaa raikkautta, muuten aika makeaan leivokseen.

mansikkawhoopie

mansikkawhoopie-2mansikkawhoopie-3

Whoopie piet on ihan 4-vuotiaan poikani suosikkeja ja nyt kun serkut tulivat kyläilemään, niin päätettiin leipoa näitä yhdessä. Tykkään näistä itsekin hirmuisen paljon ja kehittelen mieluusti uusia whoopie-reseptejä. Nyt kaapissa oli tuoreita marjoja, niin päätettiin, että jätetään marjat nätisti näkyviin. Nehän voisi toki sekoittaa paloina täytteeseenkin, kunhan on vaan varovainen etteivät ne vetistä täytettä liiaksi.

Kokeilin tällä kertaa uutta ohjetta yhdestä kirjastani, mutta se ei ihan toiminut halutulla tavalla. Taikina oli todella löysää ja mahdotonta pursottaa. Syynä voi kai olla hellekin, mutta suosittelen tekemään pohjat tällä vanhalla ohjeellani.

Tuorejuustotäyte:

  • 50 g voita huoneenlämpöisenä
  • 300 g tomusokeria
  • 125 g maustamatonta tuorejuustoa
  • + mansikoita siivutettuna

Sekoita yhteen voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa hetki sähkövatkaimella. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota pohjien päälle. Nostele päälle mansikkasiivut ja kansi.

Kategoriat

Muut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia