Kirjauutisia

27. 01. 2016
Toinen kirjani, Makeaa marjoista ja hedelmistä ilmestyy maalis-huhtikuussa.

marjakirja

Ajattelin kaiken kiireen keskellä pyrähtää blogiin kertomaan upeita uutisia. Vaikka näyttääkin että tässä taloudessa olisi leipomisen saralla pidetty hiljaiseloa, ei asia suinkaan ole näin. Oikeastaan se on täysin päinvastoin. Täällä leivotaan monta tuntia päivässä (ja toisinaan myös yössä). Maalis-huhtikuun vaihteessa kauppoihin ilmestyy nimittäin toinen leivontakirjani; Makeaa marjoista ja hedelmistä.

marjakuva7marjakuva4

Kirja sisältää jopa 200 sivua ihania kakkuja, piirakoita, keksejä, pullia ja jäätelöitä sekä upeita klassikkoleivonnaisia uusin oivalluksin. Ohjeet jakautuvat kategorioihin eri raaka-aineiden mukaan ja kirjan ohjeilla leivot ympäri vuoden. Keväällä herkuttelu aloitetaan eksoottisilla hedelmillä, kesällä nautitaan puutarhan antimista ja syksyllä suunnataan marjametsään. Keskelle talvea piristystä tuovat ihanat sitrushedelmät.

Vaikka kiirettä on pitänyt, olen ollut aivan onnesseni tehdessäni tätä kirjaa. Rakastan raikkaita marja- ja hedelmäleivonnaisia. Aidot maut ja tuoreet raaka-aineet ovat todella keskeinen asia tässä keittiössä. Lapsesta asti kävimme aina syksyisin marjametsällä ja mökin pihassa kasvoi kymmeniä marjapensaita, joista keräsimme ämpärikaupalla marjoja. Edelleen marjojen kerääminen ja puutarhanhoito on todella rakas harrastus ja olenkin sullonnut pieneen rivitalopihaamme kahden omenapuun lisäksi useita viinimarjapensaita, vadelmaa, karhunvatukkaa, mansikkaa ja raparperiä. Kokeiluja on tehty myös jalomaaraimen ja pensasmustikan saralla, tosin hyvin laihoin tuloksin.

Paljon marjoja syödään tuoreeltaan, mutta suuri osa päätyy myös leivontaan ja jälkiruokiin. Pakastukseen ja muuhun säilöntäänkin on aina riittänyt satoa ja myös näitä vinkkejä olen koonnut uuden kirjan purkitettu -osioon.

Sain kuvata kirjan itse, kuten ensimmäisen kirjanikin. Kuvaaminen onkin ollut taas ihan mahtavaa ja siinä oppii jatkuvasti uutta. Se on myös loistavaa vastapainoa leipomiselle. Kuvissa on rentoa otetta, hieman tekemisen meininkiä ja paljon tunnelmaa. Pienen pieni pipertely on jätetty kirjasta pois ja kaikki panostus on laitettu täydelliseen makuun ja herkullisuuteen. Kuvista ei välttämättä tule mieleen kysymys; miten tuon raaskii syödä?, vaan MILLOIN SAAN ISKEÄ HAMPAANI TUOHON??

marjakuva5marjakuva6

Kirjan lähtiessä painoon blogi alkaa saamaan taas runsaasti sisältöä. Aloitan nimittäin helmikuun aikana kaksi uutta juttusarjaa, joista olen todella innoissani. Molempia ideoita olen miettinyt pitkään ja on mahtava päästä toteuttamaan niitä. Pidän kuitenkin pientä jännitystä yllä ja palaan kertomaan niistä enemmän lähipäivinä.

Vastausta odotellessa kannattaa valmistautua tuleviin sesonkeihin leipomalla. Tiedossa onkin todellinen herkutteluketju, sillä Runebergin päivä on 5.2 ja sen jälkeen vietetäänkin jo laskiaista. Laskiaissunnuntai on jo 7.2 ja laskiaistiistai heti 9.2. Nyt siis leipomaan runebergintorttuja, laskiaspullakakkua tai pullatuutteja!

Kirjan voi ostaa kirjakaupoista, tavarataloista ja ainakin näistä verkkokaupoista

www.adlibris.fi

www.karkkainen.com

www.booky.fi

www.suomalainen.com

Kategoriat

Muut

Kommentit(4)

  
 • Äiti sanoo:

  Taas on saatu Iskän kanssa maistella oikein urakalla kaikkia uusia leivonnaisia ja herkkuja mitä olet suunnitellut ja tehnyt. Maut on ollut todella herkullisia ja toivonkin että mahdollisimman moni näitä kokeilisi, koska aivan uusia upeita makuja on syntynyt.
  Ihana odotella uutta kirjaasi.

 • Lori Lepojärvi sanoo:

  Voi Liisa, kuinka jännittävää! Congratulations, I can’t wait to see the new book and try the recipes!
  Aivan mahtavaa!

  • Liisa sanoo:

   Hih, kiitos ihanainen 😀 On tää kyllä aika mahtavaa ollut. On vielä tuoreessa muistissa kun kävin sun luona kyläilemässä ja jännitin sitä ensimmäistä kirjasopimusta. Aika on mennyt nopeesti.

Samankaltaisia kirjoituksia