Kirjoitettu: 28.tammikuuta 2014 Kommentteja: 0

Perinteinen Runebergin torttu kuuluu ehdottomasti sesonkiherkkujen suosikkeihini ja näitä tulee vuosittain leivottua. Erityisen tärkeää on, että hilloa ja sokerikuorrutetta on runsaasti, siksi itse tehty on parasta, kuorrutetta kun voi vaikka lisätä leivoksen huvetessa. Minulla on myös ehdotonta, että hilloa laitetaan leivokselle jo ennen paistoa, jolloin se uppoaa ihanasti, mehevöittäen leivoksen sisustaakin. Paiston jälkeen lisätään vielä uusi kerros hilloa ja runsaasti kuorrutetta.

Tämä Runebergin torttu ohje on mukavan helppotakoinen ja sitä voi hyvin muunnella allergioiden ja omien mieltymysten mukaan. Halutessaan tortut voi paiston jälkeen kostuttaa vedellä ohennetulla rommilla, punssilla tai vaikka amaretolla, mikä vain tuntuu itsestä mieluisimmalta vaihtoehdolta.

Jos leipominen Runebergin päivänä 5.2 ei innosta niin nämä voi hyvin leipoa etukäteen ja pakastaa. Kuorrute kannattaa lisätä vasta kun tortut otetaan sulamaan.

Runebergin tortut (12kpl)

  • 200g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl kermaa
  • (tilkka amarettoa, rommia tai punssia)
  • vadelmahilloa

Päälle:

  • vadelmahilloa
  • tomusokeri-vesikuorrutetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa muffinssipelti paperivuoilla.

Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan.

Sekoita keskenään kuivat ainet ja lisää ne voi-munaseokseen. Lisää lopuksi kerma ja halutessasi alkoholi.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paina keskelle pieni kolo hilloa varten. Lisää lusikallinen vadelmahilloa jokaiseen koloon. Paista torttuja 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Koristele jäähtyneet tortut lusikallisella hilloa ja tomusokerikuorrutteella.

Jätä kommentti