Voileipäkakku kahdella tapaa

Voileipäkakku kahdella tapaa

17. 05. 2023
Helppo ja maukas voileipäkakku syntyy saaristolaisleipäjauhoseoksesta ja yksinkertaisesta täytteestä. Valitse juhlapöytään joko kala- tai kasviskakku tai vaikka molemmat.

Juhlapöydän voileipäkakut tehty kaupallisessa yhteistyössä Laihian maltaan kanssa.

Voileipäkakku on juhlapöytien klassikko. Perinteinen lohivoileipäkakku on toimii aina, mutta upean värikäs kasvisvoileipäkakku on myös loistava valinta niin kasvis- kuin sekasyöjillekin. Kasviskakusta saat myös helposti täysin vegaanisen käyttämällä vegaanista, kreikkalaistyylistä vuustoa (esim. Mö kreikkalainen).

Suorakaiteen muotoinen kakku on näyttävä ja se vie tarjoilupöydässä vain maltillisesti tilaa. Lisäksi kakku on pyöreätä kakkua helpompi leikata. Suorakaiteen mallisen kakun voit leipoa Tuoppi 420 g saaristolaisleipäjauhoseoksen mukana tulevalla vuoalla, jolloin ei tarvitse edes hankkia erillistä vuokaa. Jos päätät tehdä molemmat kakut kerralla, kannattaa valita Tuoppi 1 kg saaristolaisleipäjauhoseos, josta leivot suoraan kaksi leipää. Tuoppi 1 kg:n jauhoseokseen tarvitset veden lisäksi kuivahiivaa. Lisämakua ja maltaisuutta saat leipiin leipomalla ne veden sijasta Tuoppi kotikaljaan.

Paiston jälkeen leivästä kannattaa leikata rapea pinta pois, jolloin sitä on helpompi leikata voileipäkakussa. Muista myös kostuttaa leivät huolella ja muista, että voileipäkakku on aina parhaimmillaan vasta täyttöä seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tasoittua ja kakku kostua ja vetäytyä yön yli jääkaapissa.

lohivoileipäkakku
voileipäkakku

Lohivoileipäkakku

14 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 1 pkt Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä -jauhoseosta (tai ½ pss Tuoppi 1 kg saaristolaisleipäjauhoseos + pss kuivahiivaa)

Lohitäyte

  • 250 g savulohta
  • ½ punasipuli
  • nippu tilliä
  • 200 g tilli- tai kylmäsavulohituorejuustoa
  • 3 rkl kurkkusalaattia
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Munatäyte

  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 75 g voita
  • 150 g raejuustoa
  • suolaa

Kostutus 

  • 3 dl kasvis- tai kalalientä 

Koristeluun

  • 1 keitetty kananmuna
  • silmusalaattia
  • tilliä
  • kylmäsavulohta

Ohjeet

Valmista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

Leikkaa leivästä ohuelti rapea pinta pois. Jaa leipä kolmeksi levyksi. Aseta ensimmäinen levy takaisin leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja kostuta hyvin.

Hienonna lohi, punasipuli ja tilli kulhoon. Lisää tuorejuusto ja kurkkusalaatti ja sekoita hyvin. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Hienonna kananmunat omaan kulhoonsa. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja raejuusto. Mausta suolalla.

Levitä lohitäyte ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja kostuta se hyvin. Levitä päälle munatäyte ja viimeinen pohja. Kostuta pohja vielä kunnolla. Anna kakun vetäytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

lohi-ja kasvisvoileipäkakku
voileipäkakkupalat

Kasvisvoileipäkakku

14 annosta / yli 60 min / helppo MMUV

Ainesosat

Pohja

  • 1 pkt Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä -jauhoseosta (tai ½ pss Tuoppi 1 kg saaristolaisleipäjauhoseos + pss kuivahiivaa)

Feta-hummustäyte

  • 200 g Fetajuustoa (tai kreikkakalaistyylistä vuustoa, esim. Mö kreikkalainen)
  • 150 g punajuurihummusta

Herne-pestotäyte

  • 200 g kotimaisia pakasteherneitä
  • 200 g maustamatonta- tai yrttituorejuustoa (tai vegaanista tuorevuustoa)
  • 2 rkl pestoa

Kostutus 

  • 3 dl kasvislientä 

Koristeluun

  • silmusalaattia
  • kasviksia

Ohjeet

Valmista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

Leikkaa leivästä ohuelti rapea pinta pois. Jaa leipä kolmeksi levyksi. Aseta ensimmäinen levy takaisin leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja kostuta hyvin.

Murusta feta kulhoon. Lisää hummus ja muussaa haarukalla tasaiseksi tahnaksi.

Sulata herneet ja soseuta ne sauvasekoittimella hienoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pesto. Maista ja lisää tarvittaessa pestoa. 

Levitä feta-hummustäyte ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle toinen pohja, kostuta hyvin ja levitä päälle herne-pestotäyte. Aseta viimeinen pohja kanneksi, kostuta ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua.

yhteistyössä

Kommentit(2)

  
  • Riitu sanoo:

    Saisko tästä kasvis versiosta myös maidottoman ja gluteenittoman ?

    • Saa helposti, kun vaihdat leivän gluteenittomaan vaihtoehtoon ja korvaat fetan Mö kreikkalaisella ja tuorejuuston maustetulla vegaanisella tuorejuustolla.

Samankaltaisia kirjoituksia