Veriappelsiinikeikauskakku
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Huom. jos irtopohjavuoka ei ole tiivis, vuoan reunoilta vuotaa helposti rasvaa uunin pohjalle. Kannattaa varmuudeksi laittaa leivinpaperilla vuorattu uunipelti uunin pohjalle, jolloin säästyt turhalta pesulta.
Ainesosat
Vuoan pohjalle
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- noin 2 veriappelsiinia viipaleina
Taikina
- ¾ dl mannasuurimoita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl soodaa
- ripaus suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g voita
- 2–3 veriappelsiinin kuori
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- (viimeistelyyn 2 rkl appelsiinimarmeladia)
- tarjoiluun kermavaahtoa
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm) tai vuoraa tavallinen kakkuvuoka huolellisesti leivinpaperilla.
Levitä pohjalle sulatettu voi ja ripottele päälle sokeri. Pese appelsiinit erittäin huolellisesti. Jos appelsiineissa on paksu kuori, se kannattaa poistaa (maistuu kitkerältä lopputuloksessa), ohut kuori karamellisoituu pehmeäksi uunissa. Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja asettele tiiviisti vuoan pohjalle (kannattaa tehdä kaksi kerrosta, jotta saat raot umpeen).
Mittaa mannasuurimot, jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja vanilja kulhoon ja sekoita hyvin. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, ohuelti raastettu appelsiinin kuori ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen. Kääntele joukkoon jauhoseos ja kaada se vuokaan appelsiinisiivujen päälle. Paista taikinaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa. Voitele kakku lämmitetyllä appelsiinimarmeladilla, jotta saat siivuihin kauniin kiillon. Tarjoile kakku vaahdotetun kerman kanssa.
Kommentit(0)