Raparperimaustekakku

07. 04. 2013
Mausteinen kahvikakku raikkailla raparperin paloilla ja tuorejuustokuorrutuksella tuo kevään hieman lähemmäksi.

Vaikka pihalla on vielä lunta, niin puutarhahommat kutkuttaa jo mielessä. Rapaprperit odottaa jo kasvuun pääsyä lumikasan alla, joten nyt on syytä käyttää viime kesän sato pois pakastimesta. Raparperiohjeita ei voi koskaan olla liikaa, niin mahtava tuo meidän sato on ainakin viime vuosina ollut. Tällä kertaa lähdin kehittelemään helppotekoista ja pakastimessakin yllätysvieraiden varalle säilyvää herkkua. Kuorrutuksen voi sitten lisätä ennen tarjoilua tai jättää kokonaan pois.

Raparperimaustekakku

20 annosta / yli 60 min / helppo MU

Kahvikupin koosta riippuen 1–2 kakkua

Ainesosat

Pohja

  • 3 kkp sokeria
  • 5 kkp vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 1 kkp pähkinärouhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 kkp maustamatonta jogurttia
  • 1 kkp sulatettua voita
  • 2 kkp raparperia noin 1 cm:n paloina

Kuorrute

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g tomusokeria

Ohjeet

Pohja

Laita uuni lämpenemään 175 °C:seen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka valmiiksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon jogurtti ja voi. Lisää viimeiseksi raparperi ja jaa taikina kakkuvuokiin. Paista noin tunnin ajan tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.

Kuorrute

Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja levitä se jäähtyneiden kakkujen päälle. Kuorrute riittää kahteen kakkuun, ahneempi ja sokerinhimoinen (minä) saa sen kyllä mahtumaan yhdenkin kakun päälle.

Kategoriat

Kahvikakut

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia