Tuulihatturulla

07. 04. 2020
Tuulihatut paistetaan tällä kertaa levynä ja käännetään rullalle herkullisen täytteen kanssa. Rulla sopii loistavasti juhlapöytään ja täytteissä vain mielikuvitus on rajana.

Pääsiäisenä on kiva herkutella niin makealla, kuin suolaisellakin. Lapset odottavat toki pääsiäismunia ja jälkiruokia, mutta itse haluan myös jotain suolaista. Vaikka pääsiäistä juhlitaankin tänä vuonna vain omalla perheelle, on aivan ihana kattaa pöytä kauniisti, tarjoilla alkupaloja, hyvää ruokaa ja tietenkin jälkiruokaa. Olen jo pitkään halunnut testata suolaista tuulihatturullaa ja nyt ajattelin, että pääsiäinen on siihen mitä mainioin juhla. Tätä on sitten ihana nauttia alkupalaksi ja myöhemmin sitä voi käydä hakemassa jääkaapista pikkunälän yllättäessä.

Tuulihatturulla soveltuu loistavasti juhlapöytään ja siitä riittää tarjottavaa useammallekin. Valmistaminen on helpompaa kuin pienten tuulihattujen, eikä täyttäminenkään ole pientä pipertelyä (kurkkaa vaikka alla olevalta videolta). Kevään juhlapöytään olisi ihana tehdä tuulihatturullia eri täytteillä. Itse kokeilen varmasti ainakin lohi- ja porotäytteitä jatkossa.

Tuulihatturulla valmistetaan nimensä mukaisesti tuulihattutaikinasta ja se kääritään rullalle kääretortun tapaan. Jotta rullasta tulee siisti ja napakka, kannattaa rullaamisen apuna käyttää leivinpaperia, jonka avulla saat puristettua rullan tarpeeksi tiiviiksi. Jos rullaa ei syödä välittömästi, voit myös säilyttää sen jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Kun on tarjoilun aika, avaa rulla ja koristele se haluamallasi tavalla. Leivinpaperin voit heittää suoraan biojätteeseen tai kompostiin, sillä Sagan leivinpaperit ovat täysin biohajoavia.

Tuulihatturulla

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 125 g voita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 munaa

Täyte

  • 1 punasipuli
  • hyppysellinen suolaa
  • hyppysellinen sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 150 g naudan paistia
  • 3 minikurkkua
  • 1 paprika
  • 200 g basilika (tai muuta maustettua) tuorejuustoa
  • pippuria

Koristelu

  • 100 g tuorejuustoa
  • 50 g creme fraichea
  • kirsikkatomaatteja
  • minimozarellaa
  • persiljaa

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 225 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti Saga-leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

Sekoita leivinjauhe taikinaan. Lisää kananmunat yhsitellen huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille. Paista pohjaa noin 25 minuuttia.

Täyte

Hienonna täytettä varten sipuli. Ripottele päälle hieman suolaa ja sokeria, sekä sitruunamehua. Anna sipulin marinoitua noin 10 minuuttia. Hienonna nauta, suolakurkku ja paprika ja sekoita yhteen sipulin ja tuorejuuston kanssa. Mausta pippurilla.

Levitä täyte valmiin ja hieman jäähtyneen pohjan päälle. Kääri tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla.

Koristelu

Viimeistele halutessasi tuorejuustopursotuksin, kirsikkatomaatein ja mozzarellapalloin.

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia