Kulta Muro -suklaaleivos

Kulta Muro -suklaaleivos

03. 04. 2023
Pienet herkulliset leivokset syntyvät KultaMuro-kekseistä ja suklaavaahdosta. Keväisen lisän leivoksiin tuo mango ja persikka.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa.

Pienet Kulta Muro -keksileivokset syntyvät hetkessä ja vain muutamasta raaka-aineesta. Leivosten pohjana toimii nimensä mukaisesti Kantolan ihanan murea ja rapea keksiklassikko KultaMuro, joka monelle on varmasti tuttu jo mummolan pöydästä. Helppoon suklaamousseen tarvitaan vain maitosuklaata ja kuohukermaa. Kahden aineen suklaamousse tehdään kaatamalla kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittamalla tasaiseksi. Suklaa-kermaseoksen annetaan jäähtyä jääkaappikylmäksi (tämän voi tehdä vaikka edellisenä päivänä). Kylmä seos vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja pursotetaan keksipohjille. Koska KultaMurokeksit imevät itseensä nestettä, leivokset pehmenevät helposti leikattavaksi, kun ne saavat vetäytyä hetken jääkaapissa.

Pieni määrä mangososetta antaa leivokselle ihanan keväisen maun ja persikan palat viimeistelevät kokonaisuuden raikkaaksi. Halutessaan päälle voi kasata vielä pieniä suklaa- tai toffeerakeita.

Näin onnistut:

  • Jäähdytä suklaa-kermaseos kunnolla. Lämmin vaahto juoksettuu helposti sitä vatkatessa. Älä vatkaa liian pitkään.
  • Kiireessä voit myös sulattaa suklaan ja sekoittaa sen hieman jäähdyttyä valmiiksi vaahdotettuun kermaan.
  • Anna leivosten asettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua, jotta keksit pehmenevät ja suklaavaahto kovettuu hieman.

 

 

kultamuro-suklaaleivos
kultamuro-suklaaleivos

Kulta Muro -suklaaleivos

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 30 kpl (noin 1 pkt)  Kantolan Kulta Muro -keksejä

Täyte

  • 145 g Panda maitosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl mangososetta
  • 1 prk säilykepersikanpuolikkaita mehussa

Koristeluun

  • Panda Pajunkissan Pallorakeita
  • Panda Toffeesydän suklaatoffeerakeita

Ohjeet

Paloittele maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi. Jäähdytä seosta useamman tunnin ajan jääkaappikylmäksi. Vatkaa kylmä seos paksuksi vaahdoksi. Älä vatkaa liian pitkään, ettei seos juoksetu.

Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota rengas Kulta Muro -pohjille. Pursota keskelle hieman mangososetta. Nosta päälle toinen keksi ja pursota päälle reilusti täytettä. Viimeistele persikanpaloilla ja makeisilla. Anna leivosten asettua jääkaapissa.

kultamuro-suklaaleivos
kultamuro-suklaaleivos

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia