Piparpannukakku

17. 11. 2016
Pannnukakun helppous ja piparkakun herkullinen tuoksu ja maku yhdistyvät tässä joulun ajan helpoimmassa herkussa.

Joskus työnteko ei ota sujuakseen. Jokainen varmasti tietää millaista on viimeiseen asti yrittää vältellä jotain tehtävää asiaa. Kokeisiin luku ei ota sujuakseen ja yhtäkkiä vaatekaapin siivoaminen alkaa tuntumaan yllättävän hyvältä vaihtoehdolta. Keittiön tiskivuori tulee vastaan jo eteisesessä, mutta silti kukkaruukkujen maalaaminen oli juuri sillä hetkellä jostain syystä kovin paljon tärkeämpää.

Hoidan yleensä pakolliset hommat suurempia miettimättä ja kun saan tekovaihteen päälle, saatan hoitaa monta ikävältä tuntuvaa hommaa yhteen menoon, täysin miettimättä asioita sen enempää. Joskus kuitenkin työn teon aloittaminen tuntuu suunnattoman vastenmieliseltä.

Vien yleensä aamuisin tytön päiväkotiin ja pojan kouluun, jonka jälkeen jotakuinkin juoksen kotiin tekemään töitä, jotta lyhyen koulupäivän aikana saisin mahdollisimman paljon tehtyä. Tänä aamuna harmaa ilma vei kuitenkin kaiken päättäväisyyteni ja kotiin päästessäni aloitin päivän joululahjashoppailulla. Avasin sähköpostin, mutta jotenkin hetken päästä löysin itseni YouTuben puolelta katsomassa tätä videota söpöistä eläinvauvoista kylpemässä. Eikös olekin ihania?

Mitä sitten tehdä tällaisena päivänä, kun mikään ei tunnu luonnistuvan? Sooloilua -elokuvan ohje: "-Kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku", tuntui oikein sopivalta vaihtoehdolta, joten päätin ottaa itseäni niskasta ja aloittaa hommat pannukakulla.

Pannukakku on niitä leivonnaisia, joita tulee tehtyä yllättävän harvoin. En edes muista, koska olisin edellisin kerran itse tehnyt pannaria. Nyt siihen iski kuitenkin himo. Mielestäni täydellinen pannukakku on pinnalta rapea ja sisältä ihanan mehevä. Maustan pannnukakkua usein kardemummalla, mutta tällä kertaa halusin viedä idean vielä hieman pidemmälle. Pikkujoulukauden kunniaksi lisäsin pannukakkuun perinteisiä piparkakkumausteita, kanelia, neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa, mikä paljastuikin aivan mahtavaksi ideaksi. Uunista levisi kotiin ihana piparkakun tuoksu ja maku oli sekä lämpimänä, että kylmänä todella herkullinen.

Piparipannukakku

20 annosta / 30 - 60 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 100 g voita
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 8 dl maitoa
  • 3 munaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemään 250°c:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Sulata voi ja lisää siihen mausteet. Jätä odottamaan hetkeksi.

Mittaa maito kulhoon ja vatkaa joukkoon munat. Lisää suola ja sokerit. Lisää jauhot ja vatkaa taikina tasaiseksi. Kaada viimeisenä joukkoon voisula. Anna taikinan turvota hetki. Sekoita vielä hyvin ja kaada taikina esivalmistellulle uunipellille.

Laita pannukakku uuniin ja madalla samalla lämpö 225°:seen. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja pannukakku tuntuu kypsältä. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoile sellaisenaan tai haluamasi lisäkkeen kanssa.

Lisää joulun makuisia reseptejä löydät uudesta Makeaa Joulua -kirjastani. Ostamalla kirjan kyseisen linkin kautta, Adlibris maksaa minulle myynnistä pienen provision.

Kategoriat

Joulu Jälkiruoat

Kommentit(3)

  • Merja sanoo:

    Suurena pannaria ystävänä voin sanoa, että kuulostaa niin hyvältä, että menee kokeiluun !

  • Mallaspulla sanoo:

    Tiedän tunteen! Ei ole ollenkaan huono idea ruveta silloin pannaripuuhiin 😉 Tosi hyvä idea laittaa piparimausteita pannariin. Tavallinen pannari on aika valjua ja vaatii ainakin runsaasti kardemummaa mukaan. Tätä voisi tehdä vaikka glögin kaveriksi pian.

    • Liisa sanoo:

      Tavallinen pannari vaatii kyllä ainakin hilloa kaverikseen, mutta kardemummalla maustettu maistuu toisinaan jo sellaisenaan. Tämä oli kyllä maukasta ja varsinkin hieman jäähtyneenä maut tulivat veilä paremmin esille.

Samankaltaisia kirjoituksia