Petteri Punakuono-kakku

Petteri Punakuono-kakku

12. 12. 2017
Joulun hauskin kakku toteutetaan maailmaa valloittaneen ja sulostuttaneen yksisarviskakun tapaan. Helppo koristelu sopii kokemattomallekin leipurille.

Kulunut vuosi on ollut yksisarvisten kulta-aikaa. Ihastuin itsekin täysin tuohon yksisarviskakkuun. Sen helppotekoisuus, sadunomaisuus ja näyttävyys jaksavat ihastuttaa joka kerta. Niinpä olinkin todella innoissani törmätessäni Pinterestissä samaan tyyliin toteutettuun porokakkuun. Tätä oli aivan pakko päästä toteuttamaan, tietenkin omalla tyylilläni.

Petteri punakuonoa muistuttavassa kakussa pääosassa on suklainen kuorrute. Petterin nenän toteutin marmeladikuulan puolikkaasta, koska tuo Finlandia-paketti oli avattuna vielä joulutorttujen jäljiltä. Jos marmeladikuulat eivät miellytä, voit tehdä nenän myös sokerimassasta.

Jos haluat toteuttaa sarvet sokerimassasta, tee ne muutamaa päivää ennen kakun kuorruttamista, jotta ne ehtivät kuivua kunnolla. Voit tehdä sarvet hyvin myös kultaisesta (tai minkä värisestä tahansa) pahvista, jolloin tekeminen on vielä helpompaa.

Joulun hauskin porokakku

Kuorrute riittää korkeaan 15 cm:n kakkuun ja pursotuksiin tai matalampaan 20 cm:n kakkuun. Korvat ja sarvet kannattaa tehdä muutamaa päivää ennen kakun kasausta, jotta ne ehtivät kuivua kunnolla. Voit tehdä sarvet halutessasi myös pahvista. Jos et omista monia elintarvikevärejä, voit ostaa valmiiksi värjättyjä massoja. Ruskeaa massaa saat sekoittamalla valkoiseen massaan kaakaojauhetta. Mustat silmät voit muotoilla mysö kick-patukasta.

Koristelu:

  • valkoista sokerimassaa
  • kultaista tomuväriä (leivontakaupoista) tai elintarvikegeeliä (esim. Dr.Oetker)
  • jouluisia strösseleitä
  • elintarvikeväriä (ruskeaa, punaista, mustaa)
  • cocktail- tai grilli-tikkuja
  • 300 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • ½ dl kaakaota
  • ~½ dl maitoa
  • ½ punainen marmeladikuula tai punaista sokerimassaa nenäksi

Muotoile valkoisesta sokerimassasta poron sarvet. Työnnä sarviin tikut, jotka tulevat reilusti ulos sarvien alaosasta. Tikut työnnetään kakkuun, jotta sarvet pysyvät pystyssä. Maalaa sarvet tomuvärillä tai kultaisella elintarvikegeelillä. Jätä kuivumaan muutamaksi päiväksi. Huom. sarvista ei kannata tehdä liian ohuita, jotta ne eivät katkea pystyyn nostettaessa. Värjää pieni määrä massaa ruskeaksi ja muotoile siitä kaksi kolmiota poron korviksi. Värjää hieman massaa vaaleanpunaiseksi ja tee siitä vielä kaksi pienempää kolmiota korvien sisäosiksi. Aseta korvat kuivumaan hieman kaarevasti leivinpaperilla vuorattuun kuppiin. Anna sokerimassakoristeiden kuivua pari päivää.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri desilitra kerrallaan, vatkaten kuorrute välillä kuohkeaksi. Ota 1 dl kuorrutetta sivuun ja värjää se vihreäski. Siirrä vihreä kreemi pienellä tähtityllalla varustettuun pursotinpusiin. Siivilöi lopun kreemin joukkoon kaakaojauhe ja lisää niin paljon maitoa (huoneenlämpöistä), että saat helposti levittyvän seoksen. Vatkaa kuorrute tasaiseksi. Siirrä noin 1 dl kuorrutetta tähtityllalla (esim. Wilton 1M) varustettuun pursotinpussiin.

Kuorruta kakku ensin ohuelti kaakaokreemillä. Laita hetkeksi jääkaappiin ja kuorruta kakku vielä tasaisesti kreemillä. Pursota vihreä kreemi kakun alareunaan. Koristele pienillä strösseleillä.

Aseta porolle nenä halkaistusta punaisesta marmeladikuulasta. Muotoile poron silmät mustasta sokerimassasta tai kick-patukasta. Pursota loput kaakaokreemistä poron otsalle ja pään päälle. Viimeistele kakku asettamalla sarvet ja korvat paikoilleen ja ripottelemalla päälle strösseleitä.

 

Kategoriat

Joulu Täytekakut

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia