Ranskalainen suklaamoussekakku
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
- 320 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
- 120 g voita
- 5 munaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl vanilja-aromia
Ohjeet
Vuoraa piirakkavuoka (halk. 23 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
Sulata suklaa ja voi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Sekoita puolet sokerista keltuaisten joukkoon. Lisää keltuaiset, vehnäjauhot ja vanilja suklaa-voisulaan.
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista pienissä erissä valkuaisvaahtoon. Jatkaa vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja kuohkeaa.
Kääntele valkuaisvaahto suklaataikinaan kolmannes kerrallaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.
Kommentit(0)