Vaniljaiset omenatortut

05. 12. 2016
Vaniljaiset omenatortut ovat ihanaa vaihtelua perinteisille luumutortuille. Myös nämä tortut valmistuvat vaivattomasti valmiista taikinasta, maitoon sekoitettavasta kreemistä ja tuoreesta omenasta.

omenatorttu

Sain jokin aika sitten Dr. Oetkeriltä ihanan paketin heidän uusia leivontatuotteitaan. Yhtenä uutuutena oli paiastonkestävä vaniljakreemijauhe, jota voi käyttää pullien, piiraiden ja torttujen täytteenä. Kreemin voi toki käyttää myös paistamatta ja silloin se soveltuu erilaisiin tartaletteihin ja kakuntäytteisiin ja pienenä määränä napakoittamaan pursotuskermaa.

Minä suunnittelin heti käyttäväni kreemin joulutorttuihin, sillä en oikein välitä perinteisistä joulutortuista (karmea paljastus). Pieni määrä hilloa ja suuri määrä kuivaa taikinaa ei vain ole se oma käsitys ihanasta jouluherkusta. Sen sijaan kaikenlaiset tuunatut joulutortut maistuvat oikein hyvin. Myös eri muotoiset tortut, joissa hillon ja taikinan suhde on tasaisempi kuuluvat ehdottomasti joulun aikaan.

Viime vuonna tein näitä herkullisia luumutorttuja tuoreluumuista ja tänä vuonna halusin kokeilla omenaisia versioita. Tuo vaniljakreemijauhe sopi loistavasti torttuihin ja pienellä ripauksella kanelia ja fariinisokeria torttuihin saatiin myös ihanaa joulun makua. Lisäsin myös hieman lisää vaniljaa, jotta täyte olisi oikein vaniljaista.

Tämän muotoisissa tortuissa pohja on mielestäni juuri parhaassa suhteessa täytteen määrään, toki joku saattaa jo pitää näitä enemmän viinereinä kuin torttuina.

omenatorttu2omenatorttu3

Vaniljaiset omenatortut
16 kpl | 30-60 min | erittäin helppo

500 g valmiita lehtitaikinalevyjä
1 pussi Dr.Oetker vaniljakreemijauhetta
4 dl maitoa
1 tl vaniljatahnaa (Dr. Oetker) tai 2tl luontaista vaniljasokeria
3 keskikokoista omenaa
kanelia
fariinisokeria

Valmista vaniljakreemi sekoittamalla jauhe kylmään maitoon ja vatkaamalla tasaiseksi. Lisää vaniljatahna tai -sokeri. Anna tekeytyä jääkaapissa 20 minuuttia. Kuori ja leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi.

Laita uuni lämpenemään 225°c:seen. Leikkaa hieman sulaneet  torttutaikinalevyt kahteen osaan. Paina levyjen keskelle esimerkiksi lasilla ympyrät. Pistele ympyrän sisältä haarukalla (kuvalliset ohjeet täältä). Levitä keskelle lusikallinen vaniljakreemiä. Nostele päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle kanelia ja fariinisokeria. Paista 10-15 minuuttia.

Kategoriat

Joulu Pullat

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia