Puna-valkoiset piparminttukeksit

Puna-valkoiset piparminttukeksit

06. 12. 2020
Hauskat raitakeksit maistuvat piparmintulta. Helpot keksit valmistuvat vaikka yhdessä lasten kanssa.

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössa Dr. Oetkerin kanssa.

Helpot keksireseptit ovat joulun aikaan ahkerassa käytössä. Erilaiset keksit pelastavat nopeasti kahvihetken ja niitä on mukava antaa myös lahjaksi. Erilaisten keksien säilyvyys vaihtelee usein 2-4 viikkoon, joten ne voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Nämä puna-valkoiset keksit ovat herkullisen minttuisia. Lisämakua kekseihin saat dippaamalla niiden pohjan suklaaseen, jolloin niistä tulee entistä herkullisempia. Keksit ovat todella helppoja ja niitä on mukava tehdä yhdessä lastenkin kanssa, pyörittely ja kierittely on ainakin omien lapsieni mielestä erityisen hauskaa. Taikinan tekemisessä kannattaa varoa vain liikaa sekoittamista, ettei kekseistä tule sitkeitä, vaan ne jaksavat kohota uunissa herkullisen meheviksi. Ylikypsiksikään keksejä ei kannata päästää, ettei niistä tule kivikovia. Piparminttuaromin sijasta voit käyttää vaikka pelkkää vaniljaa (laita hieman reilumpi annos)  ja värivaihtoehtoja kannattaa kokeilla muitakin, esimerkiksi sinisellä värillä saisit upeita Frozen-keksejä.

Puna-valkoiset piparminttukeksit
puna-valkoiset piparminttukeksit

Puna-valkoiset piparminttukeksit

18 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 100 g voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl Dr. Oetker piparminttuaromia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl Dr. Oetker leivinjauhetta
  • Dr. Oetker punaista geeliväriä
  • Dr. Oetker silver koristerakeita

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Vatkaa vaahdotettuun voihin tuorejuusto ja sokeri. Lisää muna ja piparminttuaromi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Älä kuitenkaan enää vatkaa tai vaivaa taikinaa voimakkaasti, ettei siihen muodostu sitkoa. Jaa taikina kahteen osaan ja värjää toinen osa punaisella. Kääri taikinat kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Jaa molemmat taikinat 18 osaan. Ota yksi osa molempia veräjä ja purista palat kevyesti yhteen. Pyöritä pallot noin 20 cm pitkäksi tangoksi ja kierrä tanko itsensä ympäri niin, että saat pyöreän keksin. Aseta keksit leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja ripottele pinnalle koristerakeita.

Paista keksit 175 °C.ssa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pinnalta hieman rapeita, mutta eivät vielä ole ruskistuneet. Anna keksien jäähtyä pellillä täysin ennen siirtämistä.

yhteistyössä

droetker logo

Kategoriat

Joulu Keksit

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia