Susu-piirakka
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Huom; Glukoosisiirapin käyttö ei ole välttämätöntä, mutta se estää sokerin kiteytymistä ja tekee siksi keittämisestä hieman helpompaa.
Ainesosat
Pohja
- noin 200 g täytekeksejä (esim. Ballerina toffee)
- 60 g voita
Täyte
- 1 dl vettä
- 3 dl sokeria
- (2 rkl glukoosisiirappia)
- 1 dl kuohukermaa
- 50 g voita
Kuorrute
- 145 g maitosuklaata
- 1 rkl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettu)
- 1 dl riisimuroja
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 23cm:n piirakkavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin.
Täyte
Mittaa vesi kattilaan. Kaada päälle sokeri ja glukoosisiirappi. Sekoita niin, että kaikki sokeri on kostunut. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita, ettei sokeri kiteydy. Nosta lämpö täysille ja keitä sokerilientä kunnes se alkaa muuttumaan meripihkan väriseksi (n.15-20 minuuttia). Nosta sokeriliemi pois levyltä ja lisää joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Varo kuohahtavaa seosta. Nosta seos takaisin liedelle ja anna kiehua noin minuutti koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Anna kinuskin jäähtyä hetki välillä sekoitellen (älä jäähdytä liikaa, ettei kinuski kovetu). Kaada kinuski pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä noin 4 tuntia.
Kuorrute
Sulata suklaa yhdessä öljyn kanssa. Lisää riisimurot ja kaada seos jähmettyneen kinuskin päälle. Anna asettua jääkaapissa vielä noin tunti tai seuraavaan päivään.
Ai että, tämä menee testiin!
Ihana kuulla, toivottavasti maistuu.