Aleksanterinleivokset
16 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 250 g voita
- 1½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl vaniljatahnaa
- 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1½ dl vadelma- tai omenahilloa
Kuorrute
- 2½ dl tomusokeria
- 2–3 rkl vettä
- 1 tl sitruunamehua
- punaista elintarvikeväriä
Ohjeet
Pohja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljatahna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhot kevyesti sekoittaen, älä kuitenkaan vaivaa ettei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja anna asettua jääkaapissa 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, noin 3,5 mm paksuksi levyksi. Pistele levy haarukalla ja paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttöä.
Täyte
Leikkaa levy puoliksi, mutta älä siirrä levyä pois leivinpaperin päältä. Levitä toiselle puolelle vadelma- tai omenahilloa. Kallista toinen puoli leivinpaperin avulla toisen puolen päälle kanneksi.
Kuorrute
Mittaa tomusokeri kulhoon. Lisää sitruunamehu ja vettä pienissä annoksissa, kunnes saat paksun, mutta valuvan kuorrutteen. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi. Jos haluat kuvioidun kuorrutteen, ota pieni määrä kuorrutetta sivuun, värjää se tummemman punaiseksi ja laita pursotinpussiin.
Levitä vaaleanpunainen kuorrute leivoslevylle. Pursota halutessasi heti tummemmasta kuorrutteesta pisaroita vaalean kuorrutteen päälle. Tämä täytyy tehdä vauhdilla, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti. Vedä hammastikulla viiva jokaisen pisaran läpi, jotta saat aikaan pieniä sydämiä. Anna kuorrutteen asettua noin 30 minuuttia ennen leikkaamista. Puhdista veitsi jokaisen leikkauksen välissä, jotta saat mahdollisimman siistejä paloja.
Kommentit(0)