Suklaasalami

Suklaasalami

16. 12. 2020
Salamia muistuttava pötkö kätkee sisäänsä keksejä, karpaloita ja mantelia. Perinteinen suklaasalami sopii loistavasti joulun jälkiruokapöytään.

Tämä jälkiruoka on ollut kokeiltavien listallani jo pitkään, mutta se on aina jäänyt muiden reseptien jalkoihin. Nyt iski kuitenkin niin kova suklaan himo, että oli ihan pakko päästä tätä testaamaan. Ja täytyy sanoa, että onneksi testasin (olisi kannattanut tehdä se jo aiemmin).

Tämä Portugalissa ja Italiassa yleinen jälkiruoka on todella helppo valmistaa. Salamimakkaraa muistuttava pötkö on todella herkullisen suklainen ja lisämakua se saa erilaisista kekseistä ja pähkinöistä. Joulun kunniaksi halusin lisätä salamiin vielä kuivattuja karpaloita, jotka antavat miellyttävää lisämakua.

Salamin työvaihe on ohi hetkessä ja muutamassa tunnissa sitä pääsee jo nauttimaankin. Parhaimmillaan salami on mielestäni kuitenkin vasta parin päivän kuluttua, jolloin keksit ovat hieman pehmenneet ja salami on maustunut kunnolla.

suklaasalami
suklaasalami

Suklaasalami

40 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • 400 g vaaleita keksejä (esim. kultamuro)
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 300 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • tomusokeria viimeistelyyn

Ohjeet

Murskaa keksit paloiksi. Lisää joukkoon mantelirouhe ja karpalot. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä pari minuuttia, lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoittele sitten tasaiseksi. Kaada suklaa keksipalojen joukkoon ja sekoita niin, että suklaa levittyy tasaisesti.

Kaada puolet massasta leivinpaperin päälle ja muotoile siitä tanko (jos tankoa on vaikea muovailla, laita massa jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja muovaile sitten). Kääri tanko leivinpaperiin ja toista sama lopulla massalla. Laita tangot jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Kierittele jähmettynyt tanko tomusokerissa ja leikkaa ennen tarjoilua noin 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi.

Kategoriat

Joulu Makeiset

Avainsanat

suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia