Suklaajuustokakku toscakuorrutteella

Suklaajuustokakku toscakuorrutteella

11. 09. 2023
Paahtunut keksipohja, pehmeä suklaatäyte ja ihanan rapea toscakuori, tässä juustokakussa on kaikki kohdallaan.
Suklaajuustokakku toscakuorrutteella
Suklaajuustokakku toscakuorrutteella

Suklaajuustokakku toscakuorrutteella

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 200 g digestive-keksejä
  • 75 g voita

Täyte

  • ½ dl maitoa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 350 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kuohukermaa
  • 100 g mantelilastuja

 

 

Ohjeet

Pohja

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Murskaa keksit rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille (noin 3 cm korkeaksi reunukseksi). Paista pohjaa uunissa ilman täytettä noin 10 minuuttia.

Täyte

Sulata suklaa yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuusto ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen. Lisää vanilja ja vehnäjauho sekoita tasaiseksi. Sekoita viimeisenä joukkoon suklaa. Kaada massa pohjan päälle. 

Madalla uunin lämpötila 160 asteeseen ja paista juustokakkua noin 30–40 minuuttia tai kunnes se on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä kevyesti hytkyvä. 

Kuorrute

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen varovasti sekoitellen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus erittäin varovasti pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut kauniin vaaleanruskean värin.

Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tarjoiltuna.

toscakakku
Suklaajuustokakku toscakuorrutteella

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

pähkinä suklaa

Kommentit(4)

  
  • Laina sanoo:

    Paistoinko liian vähän aikaa, kun kakku lässähti keskeltä jäähtyessään.

  • Kaakkuri sanoo:

    Moikka! Millä ihmeellä tuohon kakkuun jää tuo valkoinen kerron mantelin ja suklaatäytteen väliin? Onko manteli kuorrutteen ohje varmasti oikein? Koska voihan sulaa ja valuu reunoulle ja imeytyy kakkuun ja päälle jää vain mantelit ruskettuneena?

    • Hei! Ohje on kyllä ihan oikein. Kuorrutetta pitää keittää hetki, jotta se sakenee hieman ja voi sitoutuu siihen. Päälle asettelu pitää tehdä ohjeen mukaan varovasti, jottei kuorrute painu täytteeseen.

Samankaltaisia kirjoituksia