Suklaajuustokakku toscakuorrutteella
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g digestive-keksejä
- 75 g voita
Täyte
- ½ dl maitoa
- 150 g tummaa suklaata
- 350 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 tl vaniljatahnaa
- 1 rkl vehnäjauhoa
Kuorrute
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kuohukermaa
- 100 g mantelilastuja
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Murskaa keksit rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille (noin 3 cm korkeaksi reunukseksi). Paista pohjaa uunissa ilman täytettä noin 10 minuuttia.
Täyte
Sulata suklaa yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuusto ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen. Lisää vanilja ja vehnäjauho sekoita tasaiseksi. Sekoita viimeisenä joukkoon suklaa. Kaada massa pohjan päälle.
Madalla uunin lämpötila 160 asteeseen ja paista juustokakkua noin 30–40 minuuttia tai kunnes se on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä kevyesti hytkyvä.
Kuorrute
Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen varovasti sekoitellen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus erittäin varovasti pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut kauniin vaaleanruskean värin.
Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tarjoiltuna.
Kommentit(0)