Suklaahippumuffinit

26. 09. 2019
Helpot suklaahippumuffinit maistuvat niin arjen kahvihetkellä, kuin juhlissakin. Herkullisen pehmeä muffini reilulla määrällä suklaahippuja ei turhaan ole klassikko.

Perinteisiä suklaahippumuffineja tulee leivottua aivan liian harvoin. Nämä mehevän suklaisat muffinit syntyvät hetkessä, mutta ovat siitä huolimatta aivan käsittämättömän herkullisia. Kevyesti kanelilla, muskotilla ja vaniljalla maustettu pohja toimii aivan järjettömän hyvin suklaahippujen kanssa ja mausteet korostavat ihanasti suklaan makua. Muffineihin sopii loistavasti sekä tummat että maitosuklaiset hiput ja niitä voi hyvin myös yhdistellä. Ja jos oikein villille päälle sattuu, voi mukaan heittää vielä valkosuklaatakin. Ripaus muskottia on suklaahippukeksejenkin klassikkomauste, mutta jos se kovasti vieroksuttaa, sen voi halutessaan jättää pois. Suosittelen kyllä kokeilemaan edes kerran, mielestäni se nimittäin tuo näihin upean makuvivahteen.

Koska itse muffini ei ole ehkä se näyttävin leivonnainen, päätin tehdä vaikutuksen muffinivuoilla. Taittelin vuoat SAGAn uudesta kuvioleivinpaperista ja mielestäni näistä tuli aivan ihanat. Käytän aina silloin tällöin muutenkin leivinpaperia muffinivuokina, se antaa mielestäni hauskan retkimäisen tunnelman ja muffini on ihana kääriä ulos paketistaan (vähän kuin saisi lahjoja).

Suklaahippumuffinit

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 2 munaa
  • 2½ dl sokeria
  • 2½ dl maitoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 200 g suklaahippuja
  • sokeria pinnalle

2 arkkia SAGA kuvioitua leivinarkkia

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Leikkaa leivinarkit neliöksi.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja muskotti yhteen. Sekoita toisessa kulhossa munat, sokeri, maito, öljy ja vaniljatahna. Lisää nesteet kuiviin aineisiin kevyesti sekoittaen. Lisää viimeisenä suklaahiput.

Aseta leivinarkkineliö muffinipellin syvennykseen ja paina se alas (voit käyttää apuna vaikka juomalasia, jolloin reunat taittuvat sopivasti). Lusikoi taikina vuokaan ja toista sama uudelleen jokaisen syvennyksen kohdalla. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista muffineita 20–25 minuuttia.

Yhteistyössä

Kategoriat

Kuppikakut Yhteistyö

Avainsanat

suklaa

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia