Suklaa-kinuskipalat
20 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt (300 g) Kantolan kaurakeksejä
- 100 g voita tai margariinia
Kinuski
- 1 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 50 g voita
Kuorrute
- 2 dl kuohukermaa
- 2 levyä (290 g) Panda tummaa suklaata
- 1 pss Kantolan rocky road -möhkiksiä
- 2 dl Anyday nuts dry roasted nut mixiä
- Kantolan maito- ja valkosuklaa piparipalloja
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 20 x 25 cm vuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kinuski
Mittaa vesi kattilaan. Kaada päälle sokeri. Sekoita niin, että kaikki sokeri on kostunut. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita, ettei sokeri kiteydy. Nosta lämpö täysille ja keitä sokerilientä kunnes se alkaa muuttumaan meripihkan väriseksi (n.15-20 minuuttia). Nosta sokeriliemi pois levyltä ja lisää joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Varo kuohahtavaa seosta. Nosta seos takaisin liedelle ja anna kiehua noin minuutti koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Kaada kinuski pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä noin 4 tuntia.
Kuorrute
Kuumenna kerma ja kaada se kulhoon paloitellun suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Kaada suklaa kinuskin päälle ja painele suklaaseen möhkikset ja pähkinät sekä piparipallot.
No nyt herahti vesi kielelle pelkästä ohjeen lukemisesta, nam. Voikohan tämän pakastaa?
Minä laitoin surutta pakkaseen, pitäisi kestää kyllä hyvin.