Suklaa-kinuskipalat

Suklaa-kinuskipalat

12. 12. 2022
Paksu kerros rapeaa kauramurua, reilusti kinuskia ja pehmeää tummaa suklaata. Kokonaisuuden viimeistelee pähkinät ja tietenkin möhkikset.

Suklaa-kinuskipalat tehty kaupallisessa yhteistyössä Kantolan kanssa.

Kaikki, jotka ovat pidempään seurailleet blogiani varmasti tietävät, että rakastan kinuskia ja suklaata. Käytän niitä mieluusti erillään, mutta onhan se vaan niin, että yhdessä ne ovat kaikista parasta. Siksipä tässä leivonnaisessa yhdistyy kunnon kerros kinuskia ihanaan suklaaganachekuorrutteeseen.

Halusin tehdä jouluherkutteluun jotain ihanan överiä ja herkullista ja muistelin lämmöllä näitä aiemmin tekemiäni twix-paloja. Meillä kuitenkin rakastetaan eniten kekseistä tehtyjä pohjia, joten päätin tehdä leivonnaiseen pohjan murskatuista kaurakekseistä. Olen aiemminkin näitä jo hehkuttanut, mutta Kantolan kaurakeksit ovat mielestäni ihan parhaita. Ne ovat sopivan jyväisiä, joten niistä saa pohjaan rakennetta ja samalla ne ovat oikeasti maukkaita eivätkä tuo pohjaan liikaa makeutta.

Rouheisen pohjan pariksi halusin paksun kerroksen kinuskia. Kinuskin voisi tehdä keittämällä fariinisokeria ja kermaa, mutta vaikka valitsemani kinuski vaatii ehkä hivenen enemmän vaivannäköä, on sen koostumusta hieman helpompi hallita ja se pysyy paksunakin kerroksena hyvin leikattavien leivosten välissä. Kinuskin keitossa maltti on valttia, eli älä sekoittele kinuskia keiton aikana ja anna sen saada itseensä väriä ennen kerman lisäämistä. Kermaa lisättäessä kinuski kuohahtaa ja saattaa hieman paakkuuntua, mutta se sulaa tasaiseksi, kun kuumennat sitä vielä hetken.

Paksu suklaaganache viimeistelee kokonaisuuden. Itse pidän eniten tummasta suklaasta ja se antaa tähänkin leivonnaiseen syvyyttä. Suklaaganacheen painellut pienet herkkupalat antavat vielä oman rapean lisänsä ja pähkinöistä saadaan pientä suolaa tasapainottamaan makua ja makeutta.

suklaa-kinuskipalat
suklaa-kinuskipalat

Suklaa-kinuskipalat

20 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 1 pkt (300 g) Kantolan kaurakeksejä
  • 100 g voita tai margariinia

Kinuski

  • 1 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g voita

Kuorrute

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 levyä (290 g) Panda tummaa suklaata
  • 1 pss Kantolan rocky road -möhkiksiä
  • 2 dl Anyday nuts dry roasted nut mixiä
  • Kantolan maito- ja valkosuklaa piparipalloja

Ohjeet

Pohja

Vuoraa noin 20 x 25 cm vuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kinuski

Mittaa vesi kattilaan. Kaada päälle sokeri. Sekoita niin, että kaikki sokeri on kostunut. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita, ettei sokeri kiteydy. Nosta lämpö täysille ja keitä sokerilientä kunnes se alkaa muuttumaan meripihkan väriseksi (n.15-20 minuuttia). Nosta sokeriliemi pois levyltä ja lisää joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Varo kuohahtavaa seosta. Nosta seos takaisin liedelle ja anna kiehua noin minuutti koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Kaada kinuski pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä noin 4 tuntia.

Kuorrute

Kuumenna kerma ja kaada se kulhoon paloitellun suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Kaada suklaa kinuskin päälle ja painele suklaaseen möhkikset ja pähkinät sekä piparipallot.

suklaa-kinuskipalat
suklaa-kinuskipalat

Yhteistyössä

Kategoriat

Piirakat Yhteistyö

Avainsanat

kinuski suklaa

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia