Mehevä suklaa-banaanikakku
20 annosta / 30 - 60 min / helppo MMUV
Ainesosat
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 1 dl kaakaojauhetta
- 3 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 kypsää, keskikokoista banaania
- 2 tl riisi- tai valkoviinietikkaa
- 200 g sour oatsia (esim. friendly vikings)
- 1½ dl kauramaitoa
margariinia ja korppujauhoja vuoan esivalmisteluun
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele suuri (noin 2,4 litraa) kahvikakkuvuoka pehmeällä margariinilla ja jauhota huolellisesti korppujauhoilla.
Siivilöi vehnäjauhot, sooda, kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita hyvin. Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon etikka, sour oats ja kauramaito. Sekoita nesteet kuiviin aineisiin ja kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten lautaselle jäähtymään täysin. Mehevimmän kakun saat, kun jäähdytät sen kuvun alla, jolloin kakusta ei haihdu yhtä paljon kosteutta.
Sour oats on ilmeisesti 10% rasvaa sisältävä hapatettu tuote jolla voi korvata vastaavia lehmänmaitotuotteita. Leipomani kakun ei tarvitse tällä kertaa olla vegaaninen.Voinko käyttää Sour oatsin sijasta 10% turkkilaista jogurttia?
Kyllä jogurtilla korvaaminen pitäisi tässä kakussa onnistua ihan hyvin.