Runebergin mutakakku

Runebergin mutakakku

08. 02. 2024
Runebergin torttu muuttuu helpoksi mutakakuksi, jonka pohja on aivan täydellisen mehevää. Päälle levitetty vadelmahillo ja sokerikuorrute muistuttavat esikuvastaan.

Runebergin mutakakku

8 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 145 g valkosuklaata
  • 125 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl piparkakunmuruja tai korppujauhoja
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 tl rommiaromia
  • 1 dl vadelmahilloa
  • sokerikuorrutetta (tai 1 dl tomusokeria ja tilkka vettä)

Ohjeet

Vuoraa irtopohjavuoka (noin 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sulata valkosuklaa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja mausteet ja kääntele sekaisin. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes keskusta on vielä löysää, mutta reunat asettuneet. Jäähdytä.

Levitä vadelmahillo jäähtyneen mutakakun päälle. Ympyröi sokerikuorrutteella.

Runebergin mutakakku
Runebergin mutakakku

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia