Rullattu vadelmakakku

22. 06. 2018
Herkullinen kesäkakku syntyy hauskasti rullaamalla. Perinteisen näköinen kakku yllättää leikatessa.

Juhannuksena herkutellaan tietysti marjaisan raikkaalla kakulla. Tällä kertaa kakku ei olekaan perinteistä mansikkaa, vaan ihanan raikasta vadelmaa. Toisaalta jos kaipaat perinteisempää, niin tähän kakkuun voi loistavasti pilkkoa myös tuoreita mansikoita. Myös edelleen sesongissa oleva raparperi antaa kakkuun upean raikkauden. Raparperit kannattaa pehmmittää kiehauttamalla ne sokeriliemessä tämän ohjeen mukaan.

Kakku valmistuu helposti, sillä täyte vaatii vain vaahdotuksen ja kakku kääritään rennosti rullalle. Tukevamman kakun saat jakamalla paistetut pohjat kolmeen osaan ja käärimällä kakusta leveämmän. Näyttävyyttä ja korkeutta saat leikkaamalla pohjat vain kahteen osaan. Silloin rulla tulee kääriä napakasti ja kakun kannattaa antaa asettua kunnolla ennen tarjoilua.

Rullattu vadelmakakku

18 annosta / yli 60 min / keskitaso G

Ainesosat

Pohja

  • 8 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl kaakaota
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 500 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 350 g vadelmia

Koristelu

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 200 g valkosuklaata
  • kukkia
  • foliota

Ohjeet

Pohja

Vuoraa kaksi syvää uunipeltiä leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakao, jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita yhteen. Sekoita jauhoseos munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina esivalmistelluille uunipelleille ja paista 200 °C:ssa 8-10 minuuttia.

Ripottele sokeria kahdelle tyhjälle leivinpaperille ja kumoa paistetut pohjat sokerin päälle. Leikkaa levyt pituussuunnassa kahteen tai kolmeen yhtä leveään osaan, riippuen haluatko kakusta korkean vai hieman matalamman. Matalampi kakku on tukevampi ja helpommin leikattava, kun taas korkea kakku tuo pöytään näyttävyyttä. Kääri levyt leivinpaperin kanssa rullalle ja anna jäähtyä käärittynä täytteen valmistuksen ajan.

Täyte

Mittaa kerma, mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Levitä vaahto tasaisesti pohjille. Ripottele päälle vadelmia. Kääri ensimmäinen pohjasuikale napakasti rullalle. Jatka seuraavalla suikaleella suoraan edellisen päälle. Jatka näin kunnes kaikki suikaleet on käytetty. Kääri rulla tiukasti leivinpaperiin ja laita kylmään vetäytymään noin tunniksi.

Koristelu

Vaahdota 2 dl kermaa ja tomusokeri kuorrutusta varten. Aseta rulla tarjoiluvadille, poista leivinpaperit ympäriltä ja kuorruta kakku ohuelti kermalla. Pohja saa kuultaa kuorrutteen läpi. Laita kakku kylmään, mieluiten pakastimeen 15 minuutiksi. Paloittele suklaa kulhoon ja kuumenna loput kermasta. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten kakun päälle, auttaen valumista reunoille.

Suojaa kukkien varret ja kakkua koskettavat osat huolellisesti foliolla ja työnnä kukat varovasti kakkuun.

Yhteistyössä:

SAGA_logo

SAGA_logo

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia