Pursotetut marjapalat

08. 05. 2020
Vadelmaa ja vaniljaa sisältävät marjapalat saavat ylleen marjanmakuisen kuorutteen. Helppo kuorrute syntyy Dr.Oetkerin uudesta kuorrutejauheesta.

Ihana lämpö ja auringonpaiste saa väkisinkin iloiselle mielelle. Leivonnassakin aurinko inspiroi käyttämään värejä ja joskus on ihana leikitellä reippaasti väreillä ja erilaisilla kuvioilla. Erityisen hauskaa on tehdä kauniita ja värikkäitä kuorrutuksia helpoille peltileivonnaisille, jotka nousevat kuorrutteiden avulla perinteisestä arkileivonnaisesta todella juhlaviksi herkuiksi. Vaahdotetulla kuorrutteella koristelu on hauskaa ja erilaisia värejä ja pursotusteriä käyttämällä kuorrutteesta tulee todella näyttävä.

Sain alkuvuodesta tehdä Dr.Oetkerin kevään uutuustuotteista reseptejä. Yksi monikäyttöisimmistä uutuustuotteista on kuorrutejauheet, joita saa suklaan ja marjan makuisena. Kuorrutteet voidaan käyttää mokkapalakuorrutten tapaan ohuena, leivonnaisen päälle jähmettyvänä kuorrutteena (jota käytin mm. näiden donitsien kuorruttamiseen) tai ne voidaan vaahdottaa voin tai tuorejuuston kanssa. Marjakuorrute on heleän vaaleanpunainen ja se sopii loistavasti myös värjättäväksi. Maku on karkkisen marjainen ja meillä se oli etenkin lasten mieleen.

Marjakuorrutteenkin alle sopisi loistavasti perinteisellä mokkapalapohjallakin tehty versio, mutta halusin tuoda peltileivonnaisiin vaihtelua ja tein vaalean pohjan, jossa maistuu mukavasti vanilja ja vadelma.

Pursotetut marjapalat

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Kaksinkertaistamalla ohjeen, voit leipoa palat suoraan uunipellille.

Ainesosat

Pohja

  • 100 g voita
  • 2 kpl kananmunia
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl Taylor&Colledge vaniljatahnaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl Dr. Oetker leivinjauhetta
  • 1 pss Dr. Oetker pakkaskuivattu vadelmarouhe
  • 1 dl maitoa

Kuorrute

  • 250 g voita
  • 2 pss Dr. Oetker marjanmakuinen mokkapalakuorrute
  • 3 rkl maitoa
  • Dr. Oetker geelivärejä pinkki, violetti, sininen ja keltainen
  • Dr. Oetker shiny and golden pearls
  • Dr. Oetker soft golden pearls

Ohjeet

Pohja

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25x30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.

Sulata voi ja jätä odottamaan. Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele voisula kevyesti vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää viimeisenä vadelmarouhe. Levitä taikina vuokaan ja paista noin 12–15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrute

Mittaa huoneenlämpöinen voi ja marjakuorrute kulhoon. Vatkaa matalalla teholla hetki ja jatka sitten vatkaamista kovalla teholla 4 minuuttia. Lisää maito ja vatkaa tasaiseksi. Jaa kuorrute viiteen osaan. Jätä yksi osa värjäämättä ja värjää muuta osat geeliväreillä. Siirrä kuorrutteet erilaisilla tyllilla varustettuihin pursotinpusseihin ja pursota pohjan päälle. Viimeistele koristerakeilla ja suurilla koristehelmillä.

Kaupallinen yhteistyö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia