Omena-kinuskiruudut

Omena-kinuskiruudut

19. 09. 2022
Pehmeää ja mausteista omenakakkua ja kanelista kinuskikuorrutetta. Tässä on syksyn ihanin omenaherkku.
Tutustu
omena-kinuskiruudut
omena-kinuskiruudut

Omena-kinuskiruudut

25 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 200 g voita
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 4 munaa
  • 5 dl omenaraastetta

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl kanelia
  • 4 dl tomusokeria

Ohjeet

Pohja

Sulata voi. Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat, voisula ja omenaraaste. Kääntele sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrute

Mittaa kuorrutetta varten voi, fariinisokeri, kerma ja kaneli kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa ja seos kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon siivilöity tomusokeri. Levitä kuorrute pohjan päälle ja anna asettua kylmässä vähintään 30 minuuttia.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

kinuski omena

Kommentit(10)

  
  • Jenna sanoo:

    Kiitos vastauksesta koskien kuorrutetta. Ohjeeseen ehkä kannattaisi laittaa maininta jäähtymisestä? Itse en sitä osannut ajatella. Ohjeessa myös käsketään vain kiehauttaa, vaikka normaalisti kinuskia toki keitellään kauemmin.

  • Riitta H. sanoo:

    Joku tuolla edellä kommentoikin kuorrutteen paksuutta. Itse annoin kuorrutteen jäähtyä haaleaksi ennenkuin kaadoin sen piirakan päälle. En ole koskaan ennen tehnytkään kuumaa kuorrutetta. Hyvin pysyi kuorrute pinnalla.

    • Juuri näin. Kuorrutteen koostumukseen vaikuttaa sekin, miten pitkään sitä on keitetty. Mitä kuumempi kuorrute, sitä ohuempaa se alussa on ja silloin saattaa vaatia pidemmän jäähdytyksen.

  • Jenna sanoo:

    Hei! Mikäköhän kuorrutteessa meni pieleen, kun jouduin laittamaan lähes tuplamäärän tomusokeria, että edes vähän oli jämäkämpää? Voin tilalla käytin Beceliä.

    • Becel on toki löysempää koostumukseltaan, sehän on jääkaapissakin ollessaan voihin verrattuna hyvin pehmeää, joten varmasti se on vaikuttanut koostumukseen jonkin verran. Kuorrutehan kovettuu kunnolla vasta jäähtyessään, eli jos se on kovin juoksevaa, sitä kannattaa jäähdytellä välillä sekoitellen jonkin aikaa, jolloin se paksunee hieman. Becelin kanssa sokeria saattaa tarvita enemmän, kaksinkertainen määrä kuulostaa kyllä jo hurjan paljolta.

  • RR sanoo:

    Hei! Minkä kokoiselle pellille resepti on mitoitettu?

  • Jenni sanoo:

    Onnistuukohan gluteenittomalla jauhoseoksella?

    • Tästä onkin tullut jo palautetta, että onnistui loistavasti korvaamalla vain vehnäjauhot gluteenittomalla seoksella.

Samankaltaisia kirjoituksia