Punajuurikuppikakut

18. 11. 2013
Punajuuri tuntuu olevan tällä hetkellä varsinainen trendiherkku. Toinen toistaan ihanampia punajuuriohjeita pursuilee vähän joka lehden ja blogin sivuilla. Mikäs siinä, punajuuri kun on oikein perinteinen suomalainen raaka aine, helposti saatavilla ja vielä edullinenkin. Meillä on kotona syöty lapsesta asti paljon punajuurta, äiti teki siitä ihania pihvejä ja laatikkoa. Nyt muutaman viime vuoden aikana punajuuri on tehnyt tuloaan myös jälkiruokien parissa ja syystäkin, sillä se tuo uskomatonta mehevyyttä ja väriä mm. kakkuihin.

Viime kuukausien aikana punajuuren suosio tuntuu vain kasvaneen, se on nyt leimattu jo suorastaan superfoodiksi mm. sen maksan entsyymien eritystä lisäävän betaiinin vuoksi. Eli nyt siis punajuurta popsimaan, vaikka sitten kakun muodossa jos ei muuten maistu 😀

Punajuuri-suklaakuppikakut (n. 12 kpl)

150 g voita huoneenlämpöisenä

1,5 dl sokeria

0,5 dl vaaleaa siirappia

2 kananmunaa

2 dl hienoksi raastettua punajuurta

3 dl vehnäjauhoja

0.75 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

0,5 dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksi kerrallaan Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Jaa taikina noin 12 muffinssipellille asetettuun vuokaat. Paista 175 c noin 20-25 minuuttia.

Kuorrutus

150 g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja kasta kuppikakkujen huippu suklaaseen. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kuppikakut

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia