Mehevät kinuskikuppikakut

Mehevät kinuskikuppikakut

04. 12. 2023
Vastustamattoman pehmeät maustekakkupohjat täytetään makealla kinuskilla. Päälle pursotetaan reilu kerros herkullista kuorrutetta.

Kaupallinen yhteistyö Laihian Maltaan kanssa.

Joulunajan herkullisimmat kuppikakut syntyvät Tuoppi Mehevästä Maustekakku Jauhoseoksesta ja pehmeästä kinuskikuorrutteesta. Vastustamattoman mehevä ja upean mausteinen kuppikakkupohja vaatii valmiin kakkujauhoseoksen lisäksi vain vettä ja öljyä. Helppoudesta huolimatta pohja on maultaan syvän mausteinen ja rakenteeltaan täydellisen pehmeä ja vastustamaton. 

Kakkujauhoseoksen sisältämät pienet mantelin ja omenan palat antavat pohjaan sopivasti rakennetta ja ihania sattumia. Pussillisesta kakkujauhoseosta saat juuri täydellisesti muffinipellille sopivat 12 kuppikakkua. Ja jos et omista muffinipeltiä, voit käyttää kahta paksua muffinivuokaa (esim. amerikkalaiset muffinivuoat) päällekkäin.

mehevä kinuskikuppikakku
kinuskikuppikakku

Paiston jälkeen kupppikakkuun koverretaan pieni kolo, joka täytetään kinuskilla. Syödessä kuppikakun kuorrutteen alta paljastuu vielä siis herkullinen yllätys. Voit valita halutusta lopputuloksesta riippuen ohuempaa kinuskikastiketta, joka valuu ihanasti leikatessa tai hieman paksumpaa kreemiä, joka pysyy kuppikakun sisällä tukevammin. 

Kuorrute valmistetaan kahdesta eri tuorejuustosta ja valmiista kinuskikastikkeesta. Kermainen mascarpone tekee kuorrutteesta helposti vaahtoutuvan ja  sopivan napakan pursotukseen. Maustamaton tuorejuusto taittaa kuorrutteen makeuden, tuoden siihen sopivasti tasapainottavaa happamuutta.

kinuskikuppikakku
kinuskikuppikakku

Mehevät kinuskikuppikakut

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 1 pss Tuoppi Mehevä Maustekakku 450 g jauhoseos
  • 1 dl rypsiöljy
  • 2,5 dl vettä

Täyte

  • 2 dl kinuskikastiketta tai kreemiä

Kuorrute ja koristelu

  • 2 dl kinuskikastiketta
  • 250 g mascarponetuorejuustoa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • sokerimassa lumihiutaleita
  • koristerakeita

Ohjeet

Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla tai käytä paksuja muffinivuokia. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita maustekakkujauhoseos, öljy ja vesi yhteen ja jaa tasaisesti vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä kunnolla.

Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin pieni reikä esim. lusikalla tai pursotustyllalla. Täytä reikä kinuskikreemillä tai -kastikkeella.

Mittaa kuorrutetta varten kinuskikastike ja mascarpone kulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Lisää maustamaton tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Viimeistele sokerimassa lumihiutalein ja koristerakein.

Yhteistyössä

Kategoriat

Kuppikakut Yhteistyö

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia