Mehevät kinuskikuppikakut
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 pss Tuoppi Mehevä Maustekakku 450 g jauhoseos
- 1 dl rypsiöljy
- 2,5 dl vettä
Täyte
- 2 dl kinuskikastiketta tai kreemiä
Kuorrute ja koristelu
- 2 dl kinuskikastiketta
- 250 g mascarponetuorejuustoa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- sokerimassa lumihiutaleita
- koristerakeita
Ohjeet
Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla tai käytä paksuja muffinivuokia. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita maustekakkujauhoseos, öljy ja vesi yhteen ja jaa tasaisesti vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä kunnolla.
Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin pieni reikä esim. lusikalla tai pursotustyllalla. Täytä reikä kinuskikreemillä tai -kastikkeella.
Mittaa kuorrutetta varten kinuskikastike ja mascarpone kulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Lisää maustamaton tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Viimeistele sokerimassa lumihiutalein ja koristerakein.
Mistä kaupoista löytyy tuo jauhoseos?
Jauhoseos löytyy ainakin suuremmista marketeista, mutta myös pienempiin sitä saa tilattua asiakastoiveina. Seos on ainakin prismoissa ihan jauhohyllyssä.